Каролев: Дончев най-после спря да си затваря устата пред лъжите и глупостите на премиера

NetNews

Доживях – Томислав Дончев, който се чувстваше неудобно, че трябва да си затваря устата, когато премиерът говори лъжи и глупости, най-накрая каза истината, че до 2022 г. може да влиза Плана за възстановяване. Допреди седмица говореше друго. Надявам се, че острието на този план ще продължи да помага, защото там има експерти. Това заяви в ефира на bTV икономистът Владимир Каролев.

Той обаче посочи – стиропорът е навсякъде и трябва да се внимава. По думите му 2 милиарда и малко са предвидени за саниране на сгради.

"Не съм против, но има други инструменти. Не съм видял другаде да се прави със 100% грант. Поне половината от тези пари могат да идат за други неща", посочи още Каролев.

“Може би има някаква дата, макар че чухме, че такава няма. Има нужда да се съберат експертите. Такива има във всички партии. Да се съберат, да преработят плана и да го вкарат. Що се отнася до държавния бюджет – да, съгласен съм, че няма нужда от актуализация към днешна дата. Без ново правителство и парламент не може да има такава, но днес такава няма нужда", допълни още Каролев.

Икономистът коментира и решението на Слави Трифонов да не състави кабинет и да върне мандата. Причината – "Има такъв народ" няма достатъчно депутати, за да състави кабинет, а подкрепа от системните партии е неприемлив вариант.

"Питайте Пламен Орешарски дали е щастлив от подкрепата на ДПС. Всички, които искат да има парламент да вземат да се съберат, да напишат на президента и да не обясняват как някой друг можел да спаси България", заяви още Каролев.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Фенове на Левски със зов за помощ

Легендарният футболист на Левски Стефан Павлов – Фифи Перото има нужда от 3000 лева, за да се възстанови от операцията на тазобедрената става, която претърпя в края на миналата година. За това алармираха привърженици на "сините", които започнаха кампания за набиране на средствата. "СПЕШНО След успешно претърпяна операция за смяна […]