Каролев: Някой да обясни на столичани този абсурд!

NetNews

"Важна част от проблема с достъпа до Витоша е, че след като Витоша ски разкри крайния си собственик (главния италиански акционер в най-голямата фирма за изкуствен сняг в света), компанията де факто се съгласи на всички искания на Зелените – лифтовете ще вървят по същите просеки, няма да има нови лифтове и няма да се свързват старите".

Това написа в профила си във Фейсбук икономистът Владимир Каролев.

"От гледна точка на ски туризма, това е глупост, тъй като ски зона Витоша няма да се превърне в реална "зона", а в накъсани писти и лифтове. Но лека полека както собственикът на Витоша ски, така и местните му приятели, съветници и управители, започват да разбират, че от българските планини могат да се изкарват много пари и през лятото. Откакто ски зона Банско се отвори с атракциони през лятото, всяка година ръстът е с по 20% нагоре.

А както каза Боян Рашев, Витоша е реално градски парк на София – тук може да е още по-висок. И въпреки че всички действащи лица вече са съгласни на исканията на Зелените, Софийска община не одобрява нищо – входираният проект за Княжевски лифт виси вече година в шкафовете. Софийска община дори започва да говори против реконструкцията и замяната на старите лифтове с нови по същите трасета, а да лансира само ремонти и пребоядисвания. Някой трябва да обясни на хората в София какъв е този абсурд", допълни Каролев.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Весислава Танчева: Това не е журналистика, а издевателство

"Изключителна перверзия е да върнеш глобите в градския транспорт преди да си върнал автоматите за продажба на билети вътре във возилото", написа в профила си във Фейсбук PR-експертът Весислава Танчева. "Нямам представа защо Столична община си го причинява, но перфидното удоволствие, с което медии пращат екипи да снимат първите глобени, […]