Кевин Спейси с първа роля след обвиненията в секстормоз

NetNews

Американският актьор Кевин Спейси получи първа главна роля във филмова продукция след обвиненията в сексуален тормоз, които поставиха на карта кариерата му. Историческата драма „1242 – Врата към Запада“ (1242 – Gateway to the West) е първият голям проект с негово участие от 2017 г. насам, съобщава Deadline. Снимките на мащабната копродукция между Великобритания, Унгария и Монголия ще започнат през октомври, а редом със Спейси на екрана ще се появят Ерик Робъртс, Кристоф Ламбер, Терънс Стамп. Зад камерата ще застане унгарският режисьор ветеран Петер Соос. Сценаристи са Арън Хорват и Джоан Лейн, а продуценти – Бил Чембърлейн и Корнел Сипос.

Филмът разказва за внука на основателя на Монголската империя Чингис хан – Бату хан, и неговия поход към Европа. Умел пълководец, той печели битки от Китай и Персия до Киевска Рус, след което установява контрол над значителни части от Стария континент. Но през 1242 г. Бату се сблъсква с дълбоко духовен човек и непревземаем замък в Унгария, които спират нашествието му в Европа и в крайна сметка причиняват провала на военната му кампания. Все още не се уточнява дали Кевин Спейси ще влезе в доспехите на Бату, или ще изиграе другия водещ персонаж.

„1242 – Врата към Запада“ ще се снима в Унгария и Монголия, а постпродукцията ще се осъществи на няколко локации в Лондон, включително в легендарните студиа на „Аби Роуд“. Проектът ще бъде предложен на филмовата борса време на Международния кинофестивал в Кан.

Преди 3 години младият актьор Антъни Рап обвини Спейси в изнасилване. След това още двайсетина души се оплакаха от сексуален тормоз от негова страна, включително и деветима колеги, работили със звездата в сериала „Къща от карти“. На фона на гръмкия скандал репутацията на Спейси беше сериозно накърнена: той бе уволнен от политическия трилър на Netflix, а ролята му във филма „Всичките пари на света“ беше „изчегъртана“ и след това преснимана с друг актьор – ветерана Кристофър Плъмър. Нито едно от обвиненията по адрес на Спейси, стигнали до съда, обаче не доведе до присъда: някои от ищците оттеглиха обвиненията си, други бяха отхвърлени от прокуратурата поради изтекла давност или липса на доказателства.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Единствен Макрон се опитва да наложи дипломацията вместо стрелбата

Опитайте се да купите нова кола, произведена в Европа. Вече няма! Производството на коли замря. Дистрибуторите на европейски марки ще ви предложат японски, корейски, американски коли, или европейски на старо. Коли стар модел, забравени в някой склад, но нови модели няма да намерите. Юмручето на Зеленски, телевизионните му вопли срещу […]