Керемедчиев: Кремъл трябва да обяви някаква победа и чак тогава ще има преговори

NetNews

Шаблонно беше изказването на Путин. Темата с нацизма се използва умело. Важното е, че руският президент много искаше да обяви някаква победа на 9-ти май, но това не се случи. Вижда се, че Русия затъва във войната. Конфликтът влиза в много по-мъчителната си фаза. Докато няма думата “победа” в изказа на Русия или докато Москва не се опита имиджово да излезе от този конфликт с някаква победна реторика, трудно ще се влезе в преговори.
Това заяви пред БНТ бившият заместник-външен министър Милен Керемедчиев, цитиран от Frognews.bg.

„Войната влиза в нова фаза с тежко, модерно оръжие. В момента влиза ново въоръжение и целта на САЩ беше много ясно поставена – Вашингтон каза, че желанието на Белия дом е руската страна да претърпи толкова тежки поражения, че Москва да не може да застрашава други държави. Тази цел ще дестабилизира Русия, но и ще намали зависимостта на други държави в региона от нея. Целта е смачкване на руската военна машина“, допълни още Керемедчиев.

По думите му войната се премества от Мариупол в Одеса. Украинските власти съобщиха за нови ракетни обстрели в пристанищния град. Керемедчиев обясни още, че Одеса е последният бастион на излаза на Украйна в Черно море.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Русия пояснява възможността за тактически ядрен удар по Украйна

Заместник-министърът на външните работи на Русия Александър Грушко се изказа относно възможността за тактически ядрен удар по Украйна. Думите му се цитират от РИА Новости. Дипломатът подчерта, че принципите и условията за използване на ядрено оръжие от Москва са заложени във военната доктрина на Руската Федерация, в която трябва да […]