Киев очаква нов пакет военна помощ

NetNews

Нов пакет военна помощ от западните държави може да пристигне в Украйна в рамките на един до три месеца. „Първото препятствие е бюрокрацията. Там трябва да бъдат подписани определен брой документи, по-специално как ще ги използваме, как ще ги вземем, къде ще ги доставим. Тази част вече не съществува. Няма бюрокрация за Украйна. Имам предвид въпроса с доставката на оръжие от нашите партньори. Има и друг фактор – проблемът с количеството на това оръжие в складовете“ съветникът на ръководителя на канцеларията на президента на Украйна Михайло Подоляк.

Говорейки в Мадрид след срещата на върха на НАТО на 30 юни, президентът на САЩ Джо Байдън каза, че Щатите ще предоставят на Украйна друг пакет военна помощ от 800 млн. USD през следващите дни, включително системи за противовъздушна отбрана и боеприпаси за колесни превозни средства.

Според Байдън, съюзниците и партньорите на САЩ изпращат на Киев „почти 140 000 противотанкови системи, повече от 600 танка, близо 500 артилерийски системи, над 600 000 артилерийски снаряда, както и модерни РСЗО, противокорабни системи и системи за противовъздушна отбрана“.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Венеция вече ще събира входна такса от туристите

Венеция ще стане първият град в света, който ще събира входна такса от посетителите. Парите, събрани от схемата, ще бъдат изразходвани за намаляване на сметките за събиране на боклук, плащани от венецианците. За да помогнат за справяне с пренаселеността и да обезкуражат еднодневните туристи, градските власти обявиха в петък, че […]