Кирил Добрев: Какво се случва със следващите 20 танкера газ от САЩ?

NetNews

„Имам чувството, че подценяват интелигентността ни. Двата кораба с втечнен газ от САЩ може да са политически, може да струват 0 лв., за да може някои да покажат мускули. Но това, което интересува мен и българския бизнес, е какво се случва със следващите 20 кораба”. Това заяви Кирил Добрев в студиото на „Събуди се”.

По думите му до вчера правителството е обяснявало, че цената на газа ще бъде по-ниска, а днес става ясно, че това не е така.

„Ситуацията с Русия у нас има два аспекта. Единият е отношението на управляващите, а другият – отношението на обществото. Не е тайна, че хората в България са русофили, особено по-възрастното поколение. От друга страна е правителството, което като дава интервюта навън се държи като ястреб, а вътре в България понякога дори има обидно отношение, опитвайки се елементарно да обясни неща, които не са истина”, коментира още той.

„Аз като ляв човек съм против войната. България не бива да участва в конфликта между Русия и Украйна. Най-интересното е, че никой не търси мирни преговори. Не мога да разбера защо светът иска война. Цената в случая ще плати Европа”. Това заяви Кирил Добрев в студиото на „Събуди се”.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Нов повод за напрежение между Сирия и САЩ

Външното министерство на Сирия разкритикува решението на САЩ да разреши на някои чуждестранни граждани да правят инвестиции в райони на Северна Сирия, които са извън контрола на правителството, и се закани да провали този ход, съобщи Ройтерс. Вчера министерството на финансите на САЩ одобри дейности в 12 сектора, включително селско […]