Кирил Петков за Гешев: Ако не вземем царицата от шахматната дъска, безобразията ще продължат

NetNews

Ако не успеем да сменим главния прокурор, ако не вземем царицата от шахматната дъска, всичко друго много трудно може да се случи, всичките безобразия ще продължат. За съжаление, системата е направена по много стабилен начин за тях. Ако имаме един човек, който не работи за интересите на България, а за някакви други интереси, цялата система не работи. Въпросът е как може да стане промяната. В тази работа трябва да подходим в рамките на закона, но много целесъобразно. Това каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков на среща с хората от Велико Търново, предаде Novini.bg. Срещата е част от предизборната обиколка на партията.

В началото на срещата граждани заявиха, че един от големите проблеми на старопрестолния град е, че Велико Търново няма градоустройствен план.

Унищожиха горите. За обикновения човек има закон, а за мафията няма закон, казаха хората.

Имаме две добри новини – водачът на листата ни е от Велико Търново и е архитект. Фактът, Надявам се, че фактът, че имаме млад архитект и на него му пука, ще помогне в тази насока. За мен природата е нещо много важно, подчерта в отговор Петков.

Бивша медицинска сестра се обяви за незабавно въвеждане на персонални електронни лични карти с чип за всеки. С това се издига стандартът на българския пациент. Той става равноправен с европейските здравни каси. Искам всеки български гражданин да проумее, че трябва да си направи здравна застраховка. Здравното застраховане дава екстрите – искаш специално меню, поръчваш го. Трябва да има строг медицински и финансов контрол на всички нива, каза жената.

Искаме да направим личната електронна идентификация за всеки един. Абсолютно сме с вас, заяви Кирил Петков.

Пожелавам ви да направите живота на всички българи по-добър. Вие сте ни последната надежда. 32 години чакам, посочи друга симпатизантка на "Продължаваме промяната".

Ние много се надяваме да помогнем на другите, увери Петков, цитиран от novini.bg.

В здравеопазването превенцията трябва да ни е главният фокус. Ако можем да въведем много по-ранна диагностика и тя да бъде свързана с общопрактикуващия лекар, се надявам да изнесем голяма част от разходите в превенция, която е много по-евтина от скъпото лечение, коментира съпредседателят на "Продължаваме промяната".

Попитан за позицията на партията за Истанбулската конвенция, Кирил Петков заяви: "Истанбулската конвенция се използваше като партенка по един много странен начин". Ние сме на 100% за спирането на насилието над жените. Конституционният съд обаче се е произнесъл и това не зависи от нас. Но спирането на всякакъв вид агресия и насилие над жените трябва да е основен приоритет на българското общество, каза още Петков.

По време на откриването на предизборната кампания на "Продължаваме промяната" пред Народната библиотека в София на 15 октомври Кирил Петков, Асен Василев и водачите на листи призоваха хората да подкрепят приоритетите на партията за нулева корупция и спиране на течовете на обществени средства. Сред приоритетите на "Продължаваме промяната" още са и повишаването на събираемостта на приходите в държавата и инвестирането им в качествено образование и здравеопазване, свободна и конкурентна икономика, базирана на знанието, и осигуряване на достойни доходи за възрастните хора.

След откриването на предизборната си кампания отборът на "Продължаваме промяната" се качи на автобуса на промяната, с който тръгна на предизборна обиколка из страната. Първото направление на кампанията "Промяната идва в твоя град!" е Северна България. Интензивният маршрут, по който тръгнаха Кирил Петков, Асен Василев и техният екип, включва над 15 града.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Къде можем да сгрешим, когато приготвяме печен чийзкейк

При цялото многообразие от рецепти за чийзкейк, моят любим остава печеният, споделя шеф Севда Димитрова, за woman.bg Едно от важните неща при приготвянето на чийзкейк е продуктите да бъдат оставени да престоят на стайна температура. Трябва да внимаваме и при разбиването на крема сиренето с пудрата захар. То трябва да […]