Кирил Петков назначи двама заместник-министри

NetNews

Със заповед на министър-председателя Кирил Петков са назначени двама заместник-министри.

Николай Найденов е назначен за заместник-министър на транспорта и съобщенията. Магистър е по право и има магистратура със специалност „Мениджър по управление и развитие на човешките ресурси“. Притежава богат опит в сферата на транспорта. До този момент е бил член на съвета на директорите на „Столичен автотранспорт“.

През годините Найденов е бил съветник на министъра в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, работил е в Агенция „Пътна инфраструктура“, в „Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия“, както и в „Холдинг БДЖ“ и „Информационно обслужване“.

Мариета Георгиева е назначена за заместник-министър на образованието и науката. Тя е специалист в сферата на професионалното образование. Повече от 20 години е директор на Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ във Видин. Била е национален експерт по Европейската препоръка за трансфер на кредити в професионалното образование и обучение (ECVET) към Центъра за развитие на човешките ресурси.

Има богат опит като учител по електроника и информатика, както и като преподавател по информационни системи в бизнеса и управленски информационни системи в локалния център на Нов български университет във Видин. Мариета Георгиева е машинен инженер с диплома от Техническия университет в София. Завършила е също математика и информатика в СУ „Св. Климент Охридски“. Има магистратура по образователен мениджмънт от ЮЗУ „Неофит Рилски“. Преминала е през множество допълнителни квалификации.

Заместник-министър Георгиева е двукратен носител на почетното отличие на МОН „Неофит Рилски“ за цялостна високопрофесионална дейност в системата на образованието.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Заков: Българските Специални сили са на високо ниво

Министърът на отбраната Драгомир Заков и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов дадоха висока оценка за придобитите способности от Специалните сили в последните години. Двамата изразиха подкрепа за бъдещото им развитие чрез осигуряване на въздушен и морски компонент. Военнослужещите от Съвместното командване на специалните операции (СКСО), участници в демонстрацията на […]