Кирил Петков с ласкави думи за местната власт в Ямбол при идването си днес в града

NetNews

Съпредседателят на „Продължаваме промяната” Кирил Петков обяви днес в Ямбол, че местната власт тук е пример за „пробив” в процеса на промяна и за „община без корупция”, без обаче да се аргументира на какво се базират тези му впечатления. Изрази само радостта си, че има представител в листата, визирайки Антон Шиков, председателя на местния парламент, който е от формацията на кмета Валентин Ревански.

Двете лица на новия политически проект – Кирил Петков и Асен Василев бяха днес в Ямбол като част от възобновените обиколки из областните градове. Двамата, придружавани от част от кандидатите на „Продължаваме промяната” в Ямбол, се разходиха по централната пешеходна улица „Г. Раковски” и разговаряха с преминаващи край тях хора.

Основните въпроси, които ямболлии поставиха, касаеха образованието, здравеопазването и нивото на доходите.

На питане от гражданин как смята да противостои на негласните договорки между работодатели за поддържане ниски нива на работна заплата в региона, Кирил Петков отговори, че това се решава чрез по-голяма конкуренция – повече фирми, повече съревнование за работната ръка. Той прогнозира, че повече инвестиции би имало, ако се изгради индустриална зона близо до Ямбол.

На въпрос на NetNews какво би трябвало да се случи с изградените вече инфраструктурни обекти в Ямболска област – като язовири, кръгови кръстовища, околовръстен път, за които излязоха доклади, че са в нарушение на законовите процедури, отговорът бе: „Сега ще видим, ако се окаже, че е некачествено строителството, ще трябва да се спира да се ремонтира и да се разруши, но надявам се след като са изхарчили 4 пъти парите на това, което е трябвало, поне да са го направили като хората. Това е ролята на ДНСК – да оцени този риск в момента”.

„Много силно се надявам да се формира кабинет, защото България е парламентарна република и без парламент е изключително трудно да се управлява”, коментира темата за бъдещо правителство Асен Василев. „Всяко едно голямо решение, всяка една промяна в регулации, законодателство, минава през парламента”, мотивира се той.

Запитан кои политически формации изключват като опция за преговори в новото Народно събрание, бившият финансов министър отговори: „Със сигурност ДПС, особено след като дадоха заявка с г-н Пеевски – явно смятат, че всичко, което се е случвало до момента, е нормално. Що се отнася до ГЕРБ, тяхното поведение не ни дава много надежди, че може да се работи с тях, за съжаление”. Асен Василев прогнозира, че  ако се тръгне да се търси отговорност, има голяма вероятност отговорни кадри от ГЕРБ, „в това число и г-н Борисов, да трябва да бъдат с повдигнати обвинения от прокуратурата. С другите партии, които не са така омотани в схеми и корупционни практики, се надяваме да можем да работим”, допълни още той.

След пешеходната обиколка по центъра на Ямбол, екипът на „Продължаваме промяната” отиде на среща с ръководството на МБАЛ „Св. Пантелеймон”, за да се запознае на място с проблемите на областната болница.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ето къде работят екипи на ВиК днес в Ямболско

Поради отстраняване на аварии е възможно временно прекъсване на водоснабдяването в следните населени места: За град Ямбол: – ул. „Димитър Благоев“ № 17/“Парахода“/; – ул. „Ямболен“ „Лавина Горнаков“. За община „Тунджа“: – с. Межда, с. Ханово. За район Елхово: – с. Бояново. За район Болярово: – с. Мамарчево.