Китайските собственици на Интер продават тима на англичани

NetNews

Интер скоро може да има нов собственик, пише „La Stampa“. Пандемията от COVID-19 се отрази изключително негативно на китайската компания „Сунинг“, която е мажоритарен собственик на „нерадзурите“. Досега китайците са платили само две заплати на футболисти и служителите си през този сезон, а целта е през януарския трансферен прозорец да бъдат продадени играчи, като нови подкрепления няма да бъдат взимани.

„La Stampa“ пише, че до края на сезона Интер трябва да смени мажоритарния си собственик, което би означавало по-бързи продажби от очакваното. „Сунинг“ води преговори за продажбата на контролния пакет акции с английския фонд „BC Partners“. Плановете на китайската компания са да запази 31% от акциите.

„Сунинг“ купи Интер през 2016 година от Ерик Тохир.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Челси се интересува от младия треньор на РБ Лайпциг

Германският специалист Юлиан Нагелсман е сред вариантите за нов мениджър на Челси, пише "Билд". 33-годишният Нагелсман в момента води РБ Лайпциг, с който достигна до полуфиналите на Шампионската лига и взе бронза в Бундеслигата през миналия сезон, а в момента отново е втори на две точки от лидера Байерн (Мюнхен). […]