Китайски самолет се запали при излитане, има пострадали

NetNews

Пътнически самолет „Еърбъс“ А319 на „Тибетски авиолинии“, изпълняващ полет TV9833 от Чунцин до Нингчи (Автономен район Тибет), в четвъртък в 08:09 часа местно време (03:09 българско време излезе от пистата на летището в Чунцин по време на излитане и се запали, като пожарът обхвана носовата част на самолета, предава ТАСС.

На борда е имало 122 души, включително 113 пътници и девет членове на екипажа, всички от които са били своевременно евакуирани и са в безопасност. Най-малко 40 души са ранени и им е оказана медицинска помощ, а 36 души са настанени в болница, съобщава South China Morning Post. Причината за инцидента се установява. Според ТАСС на борда не е имало чужди граждани.

Самолетът е на девет години и „Тибетски авиолинии“ са негов първи и единствен собственик. Той е изпълнявал първи полет за деня. Международното летище в Чунцин е възобновило нормалната си работа.

Това е вторият самолетен инцидент в Китай тази година. На 21 март „Боинг“ 737 на Chine Eastern Airlines, превозващ 132 души, се разби по време на полет от град Кунмин (Югозападен Юнан) до Гуанджоу (Южен Гуандун).Всички намиращи се на борда му загинаха. Самолетът, който е в експлоатация от 2015 г., се разби в планински район, а причината за катастрофата засега остава неясна. Черните кутии бяха открити няколко дни след катастрофата, но са силно повредени и тяхното разчитане ще се забави, а има вероятност и едната или и двете да не могат да бъдат разчетени изобщо.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Хранителен режим пази от деменция

Хранителен режим, богат на антиоксиданти, може да защити мозъка и да предотврати развитието на деменция, сочи американско проучване, цитирано от ЮПИ. Най-полезни са веществата, осигурявани чрез консумацията на зелени листни зеленчуци, както и на плодове с определени цветове. Проучването е на специалисти от Националния институт за стареенето в САЩ, намиращ […]