Китай към САЩ: Това е абсурдната лъжа на века!

NetNews

Основавайки се на лъжите и невярната информация на антикитайски сили, САЩ произволно заявиха, че в Синдзян се извършва „геноцид". Това е абсурдна лъжа на века, голяма обида и посегателство срещу китайския народ. То е и сериозно нарушаване на международното право и нормите за международни отношения. Освен това демонстрира лицемерието на САЩ, които твърдят, че подкрепят върховенството на закона, и опитите им да възпрепятстват развитието на Китай, създавайки проблеми свързани със Синдзян, посочи говорителката на китайското Външно министерство Хуа Чунин на вчерашната си пресконференция.

Злобните, скандални и безразборни нападки на САЩ срещу Синдзян всъщност са отражение на собствените им престъпления. Геноцидът срещу индианците в американската история, трафикът на чернокожи роби, военните агресии срещу суверенни държави под предлог, че се борят с тероризма, отнеха живота на стотици хиляди мирни граждани, както и нелегалното задържане на имигранти по границата между САЩ и Мексико. Това са все престъпления на САЩ, които шокират света, каза още говорителката.

„На сесията на Съвета по правата на човека на ООН тази година повече от 110 държави подкрепиха доклада за ситуацията с правата на човека в САЩ и поискаха страната да разреши собствената си системна дискриминация срещу малцинствата“, добави още Хуа Чунин.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Активните случаи на коронавирус в област Ямбол са 1020

1020 са активните случаи на коронавирус в област Ямбол, предаде Радио Стара Загора. От тях 133 –ма са настанени в лечебни заведения. Информацията е получена от Донка Желева, секретар на РЗИ – Ямбол. Заболеваемостта на 14-дневна база към днешна дата е 664 на 100 000 души. От определените 161 легла за […]