Китай: Не дойде ли твърде късно блокирането на Доналд Тръмп в Туитър?

NetNews

„Доналд Тръмп е тук, но профилът му го няма“, това несъмнено е смущаващо за американския лидер, който бе забранен от много социални медии в САЩ за „подстрекаване към насилие“. Още по-смущаващото е, че в САЩ, които винаги са пропагандирали „свободата на словото“, президентът на една държава загуби правото си да говори свободно в социалните платформи. Това е голямата ирония на американската „свобода на словото“, пише Радио Китай.

Някои хора казват, че подстрекаването на американския лидер към насилие в социалните медии нарушава американското законодателство и правилата за управление на социалните мрежи и че тези платформи действат в съответствие със закона. Това е вярно. Всяко подбуждане към насилие в социалните медии трябва да бъде забранено. Но въпросът е: през последните четири години той говори твърде много в социалната мрежа, както разпространявайки фалшиви новини, така и подбуждайки към омраза и насилие. Защо американските социални медии се забавиха с действията си?

Както съобщи „Вашингтон поуст“, към май 2020 г. лидерът на САЩ е публикувал над 18 000 съобщения с "невярна или подвеждаща информация" в социалните мрежи от встъпването му в длъжност, от които над 3300 в Туитър. На пръв поглед блокирането на профила на американския лидер в това време трябваше да е разумен и легитимен акт на социалните медии, който да спре разпространението на насилие, но в действителност бе показана огромна доза политически егоизъм.

До напускането на лидера на САЩ от поста остават по-малко от десет дни, но случилото се Капитолия даде старт на неговата политическа ликвидация и неговите поддръжници. В такава политическа атмосфера големите социални медии в Съединените щати забраниха акаунта на Тръмп, не само за да покажат политическа коректност, но и да се разграничат от насилието и да избегнат отговорността.

От това ясно се вижда, че без значение дали се закриват профили или не, в крайна сметка всичко е един политически опортюнизъм.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Милена Милотинова днес

52-годишната журналистка Милена Милотинова от десетилетия не влиза в домовете ни всяка вечер като водеща на "По света и у нас", но въпреки всичко остава вярна на телевизията. Бившата екранна половинка на Димитър Цонев води свое предаване за международна политика в телевизия "България Он Еър" и преди COVID кризата често […]