Китай регистрира нови 62 случая на коронавирус

NetNews

Китай регистрира нови 62 случая на коронавируса, въпреки че броят на изцяло ваксинираните китайски граждани надхвърли 1 милиард от общо 1,4 милиарда, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Всички случаи, с изключение на един, са били открити в крайбрежната източна провинция Фуцзян, като част от най-новото огнище на варианта Делта, съобщи днес Националната здравна комисия. От тях 31 са регистрирани в пристанищния град Сямън, 28 други в град Путян и един – в град Цюанчжоу. Ден по-рано здравните власти обявиха, че над 1 милиард китайци, или 72 на сто от населението на страната, са били изцяло ваксинирани. Националната здравна комисия съобщи, че са поставени 2,16 милиарда дози.

През последната седмица във Фуцзян бяха открити близо 300 случая, което накара властите да въведат локдаун в засегнатите квартали, да затворят училища и развлекателни обекти и да наложат ограничения на пътуването извън провинцията. Китай като цяло успя да спре разпространението на пандемията, като налага ограничения и масови тестове, където бъдат открити нови случаи. Освен това властите ограничават влизането в страната и задължават пристигналите да се подложат на карантина в хотел за поне две седмици. Ефикасността на китайските ваксини беше поставена под въпрос и не е ясно колко от новозаразените са били ваксинирани, отбелязва агенцията. От началото на пандемията в страната са регистрирани 95 577 заразени и 4636 починали от коронавирус.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ГЕРБ: Шефът на НАП е продал фирмата си със задължения към хазната от 1,5 млн. лв.

„В продължение на 3 месеца чакахме отговор от МФ за милион и половина, свързан с данъчната проверка на фирмата на шефа на НАП – г-н Румен Спецов. Отговор получихме едва в сряда от г-н Василев. В писмото до нас се посочва, буквално в едно изречение, че г-н Румен Спецов е […]