Китай тества технология за контролирано спускане на ракетни сегменти

NetNews

Китай тества система, която може да контролира приземяването на падащи ракетни сегменти, заявиха от Китайската академия за ракетни технологии, съобщи радио „Китай“.

От там добавиха, че тестът е бил извършен след изстрелването на ракетата „Чанджън-2С“ в понеделник. Той е имал за цел да разреши проблема със структурното разпадане на ракетните сегменти. С този тест Китай за първи път приземи такива останки с парашут, поставяйки солидна основа за бъдещите контролирани кацания, заявиха от Академията.

В понеделник в 8:19 ч. пекинско време Китай изстреля нова група сателити за дистанционно наблюдение. Ракетата-носител „„Чанджън-2С“ е с дължина 43 м и излетна маса от 242 тона. Обтекателят ѝ представлява носови конус, който защитава полезния товар. Тестваната технология е контролирана от електрическа и парашутна система, която следи в реално време за състоянието на полета при повторното навлизане в земната атмосфера. Парашутът се отваря, когато обтекателят достигне определена височина и отговаря на съответните условия за забавяне на скоростта, след което се извършва контролирано кацане в безопасна зона.

Изследователският екип има планове да продължи с тестовете на технологията и през следващите години.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Александър Сиди: Новото правителство е договорено още на „Росенец“

„Мисля, че правителството е договорена още на „Росенец“. ДПС ще излезе от залата и ще осигури кворум за гласуване на правителство“, заяви Александър Сиди от ВМРО в студиото „Новият парламент: Какво следва?“ на bTV. Сиди обаче заяви, че се надява да има стабилно правителство, защото такова е нужно на страната, […]