Кицевски: Русия иска Македония за троянски кон в ЕС

NetNews

Трябва да започнем да разбираме кои са тези хора, които в Северна Македония се наричат македонци. Няма го вече процесът на създаване на македонска нация на антибългарска основа, но трябва да мислим с днешните реалности. Огромните спорове са да вдигнем ли ветото или да не вдигнем ветото. От едната страна са десните интелектуалци, либерали, които смятат, че ако се вдигне ветото, дори безусловно, е в интерес на колективния запад.

Другите чертаят червени линии, искрено вярвайки, че така ще спечелят популисткия вот, ще подмамят голяма част от българските избиратели, защото те не гонят национален интерес, те се борят за избирателите. Второто, в което те вярват е, че това е желание на Русия и така ще помогнат на Русия, но никога не го изговарят. Това коментира журналистът Никола Кицевски в ефира на „Честно казано с Люба Кулезич“ по Евроком.

„Огромният интерес на Русия е Македония да влезе сега, незабавно в Европейския съюз, защото за пореден път ще се създаде Троянски кон или магаре. Сегашният управляващ елит от Македония е имплементиран от Титовите служби в Белград и работи за сръбските и руските интереси“, каза Кицевски.

„Първо трябва да се направи план. Точка по точка да се направи план как да се действа. Историческата комисия може да реши един аспект от този проблем – историческият, но не може да реши всички проблеми със Скопие. Нашият национален интерес е обединението на всички българи в една държава, това не се е случило отново заради Русия“, коментира той.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Гласуват по-тежки санкции за компютърни престъпления

Депутатите ще гласуват промени в Наказателния кодекс, които предвиждат по-тежки санкции за компютърни престъпления, съобщи бТВ. Очаква се да бъдат завишени максималните наказания за извършване на компютърни престъпление срещу интелектуалната и индустриална собственост и за престъпления, свързани с детска сексуална експлоатация в интернет. За умишлено заразяване на компютърна мрежа, която […]