Кметът на Стралджа: Принудени сме да минем на режим на уличното осветление

NetNews

В община Стралджа се въвежда ограничителен режим за уличното осветление. Причината – повече от три пъти по-висока сметка за ток, която е платена за декември 2021, в сравнение със същия период на 2020 г. Новината съобщи в личния си профил кметът на Стралджа Атанас Киров. Той излезе с обръщение към жителите на общината, в което мотивира решението си.

Ето пълният текст на стралджанския кмет:

„Принудени сме да минаваме на режим на уличното осветление.

Уважаеми жители на община Стралджа,

искам да ви дам следните данни: последната сметка за ток на общината е 80 000 лева. За същия период година назад сме платили 27 000 лева.

Как да се справим с това? Да вдигаме данъци? Не! Докато мога, аз няма да свалям и последната риза от гърба на моите съграждани. Затова, на първо време решихме да въведем режим на уличното осветление. Ще започнем от град Стралджа, където лампите вече ще се включват по-късно и ще се спира с осветлението по-рано сутрин.

Гарантирам обаче, че това няма да е предпоставка за кражби, защото общинската охрана и полицията ще бъдат с удвоени сили.

Извинете за неудобството, сигурен съм, че ще ни разберете. Никак не ми е приятно на именния си ден да пиша за такива неща, но ножът опря до кокала. И сега, вместо с тези 50 хил. лева разлика в сравнение с 2020 да оправим улица в някое населено място, ние ще трябва да ги плащаме за сметка за ток. Същата е ситуацията и в училища и детски градини в общината.

Надявам се на бързи и адекватни мерки от страна на държавата.“

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Община "Тунджа" обсъжда с кметовете на села какви ремонти да се планират за 2022 г.

Ремонт на уличната мрежа в селата е основният приоритет в строителната програма на община "Тунджа", планирана за настоящата 2022. Това стана ясно от стартиралите срещи на ръководството на общината с кметовете на населени места.
среща с кметове от селата на Тунджа, област Ямбол