КНСБ иска ИТН да размрази минималната заплата

NetNews

Новото правителство на ,,Има такъв народ" да преразгледа заложеното замразяване на минималната заплата за догодина на сегашното ѝ ниво от 650 лева. За това настояха синдикатите от КНСБ.

,,Очакваме следващото правителство, което и да е то, да излезе и да каже, какво ще прави с минималната работна заплата. Тъй като 10 години тя бележи някакъв ръст, някакво приближаващо се съотношение към средната", коментира директорът на Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ Любослав Костов.

Според синдикатите ,,всеки пети от работещите или 493 хиляди души са наети на минимална работна заплата''.

Редно е да се отчете, че минималната работна заплата в България е 332 евро. Тя е най-ниската в целия Европейски съюз и представлява 1/5 от минималната в Нидерландия, 1/5 от минималната във Франция, в Белгия, в Германия.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Челси срази Арсенал в контрола

Отборът на Челси постигна победа с 2:1 при гостуването си на Арсенал в контрола. Това е втори пореден успех за “сините” в приятелски мач през това лято, а “артилеристите” не са спечелили нито една от досегашните си три проверки. И двата тима излязоха с много силни състави. Челси взе предимство […]