Коалиция на ръба: ДБ иска среща с ПП за съвместното управление

NetNews

От „Демократична България” искат среща с мандатоносителя „Продължаваме Промяната” (ПП), за да обсъдят съвместното управление, предаде NOVA.

„Хубаво е коалиционните партньори взаимно да се държим фокусирани върху това, което е нужно на България. Имаме конкретни кризи, които трябва да се решат”, заяви Настимир Ананиев от „Продължаваме промяната“..

Прагът на търпимост на ДБ беше достигнат след решението на парламента да ремонтира военна техника на Украйна, а не да изпращаме оръжие, както настояваха те.

„Ние направихме това, което помоли президента Зеленски. Той имаше конкретни молби и изисквания. Ние се движим по този план”, обясни Калоян Икономов от ПП.

След церемонията пред Паметника на незнайния воин, Кирил Петков отказа да коментира кризите в коалицията.

Поредната криза във властта се разчита по различен начин от управляващи и опозиция.

„Не искаме да свалим правителството, даже напротив. Искаме да бъдат взети мерки, за да има стабилен политически процес в страната”, заяви Атанас Атанасов от ДБ.

„Самата криза се съставя в най-голяма степен от некомпетентното управление на сегашната коалиция и ние предричаме, че ще се разпадне”, твърди Николай Дренчев от „Възраждане”.

„Моят призив е към опозицията – да не саботира действията на коалицията по време на война”, поясни Настимир Ананиев.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Вашият хороскоп за днес, 07.05.2022 г.

хороскоп от astrohoroscope.info Овен Дори не си помисляйте да подхващате работата, която е останала от седмицата, време е да превключите на друга вълна, по-празнична. Телец Избягвайте необосновани рискове. Празничното настроение ще ви подтиква към безсмислени покупки. Дайте си сметка какво правите. Близнаци Ще сте доста своенравни и ще проявявате голям […]