Кобрата: Тервел е фаворит, но трябва много да внимава

NetNews

Като фаворит, който все пак трябва да бъде концентриран – така Кубрат Пулев вижда своя по-малък брат Тервел преди мача му с Викапита Мероро от Намибия. Срещата е днес (29 януари) и ще се проведе в Дар ес Салаам – столицата на Танзания. От няколко дни двамата братя са в африканската страна, където нравите и порядките са различни.

"Ще е яко, защото Танзания е супер различна. Самата гала вечер е по същия начин – всичко е много по-различно, всичко е екзотично, емоционално. Никога не съм присъствал на подобна гала вечер в Африка. Предполагам, че ще е хубаво. Много хубави хора, приятни. Към нас са много добре настроени. Всичко е много добре. Организаторите са на ниво, въпреки че цялата държава си е малко хаос", заяви Кубрат пред bTV по време на официалното претегляне на двамата боксьори преди срещата.

Оказа се, че Тервел е малко по-тежък от необходимото и трябва бързо да смъкне килограм с усилени тренировки във фитнеса.

"За мен Тервел е фаворит, но въпреки всичко трябва да бъде концентриран и да си гони неговата игра, защото това е бокс. Всеки един удар може да е решаващ", разсъждава по-големият брат Пулев.

Дори в Танзания той не изневери на традицията да бъде плътно до Тервел по време на важните мачове. И утре Кубрат ще застане в ъгъла на ринга, за да подкрепи интерконтиненталния шампион на Световната боксова асоциация (WBA). Тервел е непобеден на професионалния ринг, а това ще бъде мач номер 16 за него.

"Много пъти съм бил в ъгъла му. За мен е нормално, защото съм свикнал на тези неща и съм претръпнал. Брат ми е и, когато той играе, ми е малко по-напрегнато", каза Кубрат.

А има ли възможност да видим Кобрата в мач на територията на Африка? Защо не?! Местните организатори имат амбицията да възродят славата на бокса на континента. Както беше през 1974 г., когато един срещу друг в Заир се изправиха легендарните Мохамед Али и Джордж Форман.

"Вчера се срещнахме с един много сериозни хора тук, които са от водещите ръководители на Африка. Те самите искат да правят много бокс тук. Боксът е един от най-популярните спортове, който е един вид реклама за дадената държава. Когато се провеждат големи състезания там, това е маркетинг за самата държава. Бяхме на сериозни разговори, предлагат на играем тук и да правим гали, но ще видим. Всичко е въпрос на време и на желание", каза Кобрата.

За последно Кубрат се боксира срещу шампиона на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO), Международната боксова федерация (IBF) и Международната боксова организация (IBO) Антъни Джошуа през декември 2020 г. в Лондон. Българинът загуби след нокаут в 9-ия рунд.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Втори ден ваксинират учителите в Бургас

Втори ден тече имунизацията на учителите в Бургас. В имунизационния кабинет в РЗИ-Бургас тази сутрин има шестима преподаватели, съобщи бТВ. Те споделиха, че винаги има притеснения, но позитивите са повече от негативите. До края на седмицата трябва да бъдат ваксинирани 120 учители. До края на февруари би трябвало да се […]