Когато строителите се „престараят“

NetNews

Жилищен блок в Русе се наводнява при всеки дъжд и снеготопене. Една от причините е "престарал" се строител, който положил слой върху слой, асфалт върху асфалта по Придунавския булевард в града. Така нивото на пътя е станало по-високо от тротоара, а при всеки по-силен дъжд, водата се изсипва директно в основите на блока, създавайки опасност от пропадането му. Следите от наводненията личат по стените на входа. Жителите на блока споделят, че често се налага да го пребоядисват.

Проблемът се появява след реконструкция на булевард "Придунавски". При тези дейности пътят е вдигнат с около 20 см по-високо от тротоара, а тротоарът е около педя по-висок от входа, уточнява БНТ. Така се събира вода, която няма къде да се оттича. Отводнителните канали са асфалтирани.

Подходите към гаражите в блока са разбити, тъй като мястото пред блока е използвано по време на реконструкцията на булеварда, за преминаване на тежки машини и камиони.

Обещания от кметството за решаване на проблема жителите са получавали многократно, но до момента нищо не се е променило.

Заместник-кметът на Община Русе Магдалина Илиева заяви, че вследствие на недобро изпълнение на реконструкцията на булеварда пред блок "Москва", нивелетата на пътя е повдигната. Това изисква изготвянето на проект за нова нивелета и да се предвиди отводняване на пътното платно. Илиева увери, че в бюджета за тази година е предвидено изработването на проект за този ремонт и през следващата година той ще бъде изпълнен.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Toyota 4Runner показа как не се излиза от паркинг (ВИДЕО)

Инциденти в големите паркиниги се случват постоянно. Дали някой ще си отвори вратата в колата ви или пък няма да ви види, докато дава назад са неща от ежедневието на които рано или късно ще станете свидетели, ако вече не сте. Във видео, споделено от потребител в Reddit се вижда […]