Кои бяха важните събития, с които изпращаме годината?

NetNews

Икономически, здравни и политически кризи съпътстваха 2021 г. Динамичните събития се случваха както у нас, така и на международната сцена.

„Това беше годината на изборите, не само политическите и личните, които правим като хора всеки ден, но и на избора да се ваксинираме или не. Ако сме успели да направим добрите избори за себе си, ще изпратим ползотворна година“, каза репортерът от Новините ON AIR Петър Антонов в студиото на „България сутрин“.

Един от най-честите въпроси, които са задавали на самия него, е бил „Кога ще имаме правителство?“.

„Това беше въпросът, на който и ние не можехме да дадем категоричен отговор до съвсем скоро. А едно от най-интересните му интервюта през годината е с бившия премиер Симеон Сакскобургготски.

„Той рядко дава интервюта. Направихме го в Рилския манастир. То беше интересно, важно, защото макар и далеч от активната политика днес, Сакскобургготски има какво да каже, какви поуки да вземем от неговия опит“, сподели журналистът пред Bulgaria ON AIR.

А в интервюто Сакскобургготски пожела на новите управляващи да успеят да изпълнят ангажиментите, които са поели за 800 дни или за по-кратко.

Динамична беше годината и в международен план.

„2021 г. мина под шапката наCOVID-19 и избора. Успяхме да си поемем и глътка въздух с възможностите, които дадоха ваксините. Сменихме Меркел след 16 г. на власт. В началото на годината новият президент на САЩ официално встъпи в длъжност. Най-стресиращото, което всеки очакваше да чуе, беше дали ще има локдаун, ограничения при пътуванията“, посочи международният редактор на Новините ON AIR Теодора Георгиева.

Според нея хората са се научили да живеят с трудностите.

„В света се случват и много по-страшни неща, като обстановката в Афганистан. Режимът на талибаните доведе до големи сътресения, хора загубиха семействата си. Bulgaria ON AIR показа първата жена пилот в гражданската авиация на Афганистан. На 23 години тя беше сбъднала мечтата си в държава, в която това е почти невъзможно. Тя е имала виза като човек, който упражнява професията си на авиатор и това ѝ даде възможност да дойде в България. Мохадесе Мирзаи е жена със силен дух, която се бори за мечтите си, убедена, че трябва да продължи напред“, припомни Теодора Георгиева.

Тя подчерта, че въпреки трудната година, са се случили и много положителни неща.

„Имаше жажда за изкуство. Въпреки мерките, сцените се пълниха, макар и на 50%. Ричард Клайдерман направи първия си концерт от началото на пандемията именно в България. Хосе Карерас гостува у нас с Opera D’amore“, отбеляза журналистът.

 

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

39-годишна жена загина в катастрофа в Шуменско

Снимка: БГНЕС 39-годишна жена загина в катастрофа в района на Върбица. Сигнал за произшествието е подаден около 1:20 часа в дежурната част на ОДМВР-Шумен. Към мястото на инцидента са изпратени линейка, пожарен автомобил и полиция. Пристигналите на място екипи само са констатирали смъртта на жената. Тя е пътувала сама в […]