Кои са плодовете и зеленчуците без никаква захар

NetNews

Плодовете и зеленчуците играят жизненоважна роля в поддържането на добро здраве. Много хора вярват, че плодовете имат високо съдържание на захар и затова ги избягват. Съществуват и някои зеленчуци, които пък съдържат високи нива на нишесте и са вредни, например, за диабетиците. Ето списък от foodpanda на някои плодове и зеленчуци, които почти не съдържат захар и са полезни за поддържане на нивата на кръвна захар в организма.

Папая

Папаята съдържа важно хранително вещество, наречено папаин, което стимулира храносмилателните процеси. Тя има ниско съдържание на натрий, което помага за регулирането на нивата на холестерол и кръвната захар.

Маруля

Марулята съдържа немалко количество фолиева киселина, манган, желязо и витамин В, както и други витамини като A, C, D, E и K. Съдържа 0.8гр. захар на 100гр. и е идеалната съставка за салата.

Аспержи

Аспержите са зеленчуци без захар, които намират приложение при редица здравословни проблеми. Те съдържат 0% мазнини и няма никаква захар. Помагат за поддържането на здрав метаболизъм, тъй като съдържа и витамини А, C и K.

Грейпфрут

Грейпфрутът е богат на витамин C, което го прави ефективно лекарство срещу настинка и кашлица. Той не съдържа никакви мазнини, както и захар, така че можете да го хапвате без да се притеснявате, че ще качите някой и друг килограм.

Броколи

Този тъмнозелен зеленчук не съдържа мазнини, съдържа много малко количество захар и е обогатен с хранителни вещества като фибри, калций, цинк, желязо и фосфор. Зареден е и с антиоксиданти, които направо съживяват клетките в тялото.

Червено цвекло

Цвеклото е богато на минерали като калий, желязо и диетични фибри. То получава богатия си цвят от мощен антиоксидант, наречен бетанин. Също така, нулево количество захар, което го прави перфектно за диабетици.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Горивата в България с 20% по-евтини от тези в Европа

Дизелът и бензинът А 95 в България са с около 20 % по-евтини спрямо средноевропейските цени, коментира в интервю за "Хоризонт" енергийният експерт Мартин Владимиров. Посочените стойности са за суровините на едро, уточни анализаторът. "Не е много ясно на какво се дължи това, защото обикновено при такъв концентриран пазар като […]