Който не е ял попарата на Иван Костов …

NetNews

Който не е ял попарата на първите десет години от прехода прилича на зелен до глупост младенец. Може да му се разправят медени приказки, ще вярва и още как. Точно на това разчита Иван Костов, някогашен премиер от Обединените демократични сили. Днес са препечатали неговото 20 минутно дуднене в национален ефир, все едно са светите скрижали от Синай. Само дето нищо свято няма в тях, само перфиден политически хейт!

Това коментира във "Фейсбук" Юлиана Методиева.

За по-малко от 5 дни светите демократи от последните дни сатанизираха Станислав Трифонов. Този стил е роден от Димитър Коруджиев, първия светец на централния офис на СДС от ул. Раковски 134. Коруджиев е душеприказчик на Иван Костов. От името на регулатора СЕМ писателят прокле предаването „Хъшове", а персонално Трифонов нарече „сатана“. Младата тогава публика не разбра особено демократично ли е това или не. Беше свикнала на гръмовержците от ЦК на БКП. А си тръгнал да говориш наопаки, а партията ти скрива шапката.

„Хъшове“ си беше чиста проба скандал за Костов и Надежда Михайлова/Красивото Наде/. Съдържаше монтаж, в който премиерът краде часовника на Хелмут Кол и видеоскеч, в който Надежда Михайлова “танцува с кол”. В резултат на сатиричната дързост на Слави Трифонов беше и санкцията. Изгониха го от рая на БНТ със съдействието и на тогавашния генерален директор Иван Попйорданов, известен чаровник. Часове след тая касапница, имаше пресконференция. За първи път беше обявена опасност за свободата на словото заради първата брутална цензура на второто ни демократично правителство. Винаги има първи неща…

От 1998 година Иван Костов намрази за цял живот Слави Трифонов. Така го намрази, че цели две години екипът на „Хъшове“ се скита немили- недраги по мазета. За малко Слави да подпише договор със „Сълза и смях“, но дойде един от другите свети демократи, режисьорът Бойко Богданов. Той го разкара със седесарски плам в очите. Пада му се на Слави, който нахално се подигра на свещените крави . Е, накрая шоуто намери пристан в кабеларката Тв 7, та до 2000. Добре, че стартира частната бТВ.

Омразата е неизтощим ресурс за злотворство. И от едната и от друга страна, Слави Трифонов и Иван Костов се мразят като две жени. Само дето не си скубят косите. Предпочитат да трансформират тъмната си енергия в шоу програми и интервюта за "хибридния режим на българската политическа система". Голям смях е когато гледаш тези две поостарели момчета как вкарват публиката в някакви сюжети за бъднините на нацията. Като се изчегъртат приказките за тези бъднини, ще щръкнат скелетите на личните вражди. В България, казваше един умен човек, всичко е лично.

* Заглавието е на ФАКТИ

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Тежка катастрофа между автомобил и мотор

Ударът е станал на алея Яворов в посока телевизионната кула. Сигналът за инцидента е подаден към 15.30 ч., уточнява БНТ. Мотористът е в тежко състояние, с голяма кръвозагуба. Има риск от ампутиране на крака. Пострадалият е на 50 години. На мястото на катастрофата има екипи на спешна помощ и полиция. […]