Кой застана на мястото на загиналия милиардер

NetNews

След нелепата смърт на един от най-богатите хора в Централна и Източна Европа – Петр Келнер на 27 март 2020 г. с хеликоптер над Аляска, въпросът е кой ще управлява милиардите му (бел. ред. 15.9 млрд. USD) и какво ще стане с инвестиционните планове? Отговорът на първия въпрос е Ладислав Бартоничек, който е един от тримата акционери в PPF. Що се отнася до втория въпрос, то отговорът за него е още много рано.

Келнер притежаваше 98.93% от акциите на огромния фонд, а неговият приемник – Бартоничек, заедно с третия акционер Жан-Паскал Дювиесарт, са собственици на по 0.5%.

Смъртта на създателя на фонда няма да се отрази на начина на работа на РРF Grоuр. Заложените планове ще продължат да се реализират, както в инвестиционната, така и във визионерска посока“ се посочва в официално съобщение на компанията.

Фондът, управляван от Келнер развива дейност в различни сектори – телекомуникации, производство, медии, биотехнологии. В България РРF e coбcтвeниĸ нa oпepaтopa Теlеnоr, ĸaтo yпpaвлявa цялaтa тeлeĸoмyниĸaциoннa гpyпa в Изтoчнa Eвpoпa, ĸaĸтo и нa мeдиитe пoд шaпĸaтa нa bТV.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ямболският кмет дарява една заплата в подкрепа на разработката на българска ваксина

Кметът на Ямбол Валентин Ревански  e дарил таз месечната си заплата на Института по микробиология към БАН, който работи по разработката на  българска ваксина срещу Ковид-19, съобщиха от общината. Началото на дарителската кампания бе обявено още на 22 февруари на сайта на Института по микробиология „Стефан Ангелов“. Средствата са за […]