Кокала: ЦСКА ще стане шампион, само ако Домусчиев закрие Лудогорец

NetNews

Бившият футболист и треньор на Левски Емил Велев, извел „сините“ до последната им шампионска титла през 2009 година, коментира развитието на българския футбол през есента и заяви, че любимият му клуб е оцелял единствено благодарение на феновете. Кокала е на мнение, че България трябва да последва примера от Европа и щом нямаше връчване на „Златната топка“, може да се мине и без родната класация за „Футболист на годината“. Според него ЦСКА няма шанс за титлата, въпреки че при „червените“ цари еуфория след идването на Бруно Акрапович, а най-подходящ за национален селекционер е Илиан Илиев.

„За съжаление футболът не ни даде много поводи за радост през тази есен. Като добавим факта, че повечето мачове се играха без публика, картината става още по-сива. Таяхме огромни очаквания за баража на националния тим с Унгария, но си останахме само с надеждите. Лоша година като цяло за нашия футбол, затова и по-добре да няма "Футболист на годината". Да вземем пример от Европа – щом няма "Златна топка", спокойно може да минем и без родната класация. Който и да стане, ще бъде незаслужено“, каза Кокала в интервю пред "Гонг" за българския футбол.

„Голяма еуфория цари в ЦСКА след идването на Бруно Акрапович, но на "Армията" могат да мислят за шампионска титла, само ако Кирил Домусчиев реши да закрие Лудогорец. Нямат шанс, това е истината. Ще се борят за второто място. Нямат играчи за първото място, а треньорът им е шаблонен и лесно разгадаем. Пролича си срещу Левски, но ще го виждаме още много пъти през пролетта. Локомотив Пловдив остава кандидат за първите места, но ще трябва доста да се потрудят – няма да стане само с набраната инерция. Арда, Берое и ЦСКА 1948 дишат зад гърба на първата тройка и може да се получат изненади. За мен Арда и ЦСКА 1948 бяха приятните изненади на есента. И двата отбора показаха сериозно израстване – подготвени, подредени, мотивирани. В почти всички срещи играха на върха на възможностите си и резултатите им не са случайни. Харесва ми, че разчитат на българи, а не на недоказали се чужденци. От отборите извън първата шестица само Черно море и Левски имат потенциал да изместят някой от топ 6. Даже съм готов да заложа пари, че "сините" ще влязат в първата шестица, но за съжаление няма къде. Тази есен беше кошмарна за Левски и отборът оцеля единствено и само благодарение на феновете. На никой друг. Всичко друго бе объркано. С новите спонсори се надявам едно от първите неща, които ще направи ръководството, е да изгради козирката на стадион "Георги Аспарухов". И разбира се, да направи умна селекция. Не вярвам обаче да дадат 1 млн. лева на Славиша Стоянович и да го оставят той да решава. Варненци са стабилен отбор и през есента показаха, че могат да победят всеки. Славия е другото разочарование на есента, освен Левски, разбира се. Не вярвам, че "белите" ще изпаднат във Втора лига, но ще им е много тежко. А Венци Стефанов, вместо да реве като разярена мечка, че този или онзи избягал, по-добре да търси нови играчи“, сподели Емил Велев за първенството.

„Много посредствено представяне във всички срещи, като изключим първото полувреме на баража с Унгария. Но отпадането си беше заслужено и няма на кого да се сърдим. Бяхме длъжни да се класираме за финалния бараж с Исландия, защото такъв златен шанс едва ли ще получим скоро. Постигнатото с толкова усилия от Петър Хубчев бе пропиляно с лека ръка. Вината за провала е разделена между треньорите и играчите. За да се получат нещата, е нужен респект към треньора – нещо, което аз лично не видях. Не приемам и оправданията, че не са издържали на напрежението за двубоя с Унгария. Защото, ако е така, значи нямат място в националния отбор. В Лигата на нациите се представихме още по-зле. Не виждам какво може дори да коментирам, защото игра не видях. През отбора минаха голям брой футболисти, но никой не може да се гордее с играта си. Даже трябва да се срамуват, може би изключение прави само Антон Недялков и още няколко от младите като Валентин Антов и Доминик Янков. Сега е много важно на кого ще бъде поверен националният отбор. Задължително трябва да е опитен треньор и аз продължавам да твърдя, че Илиан Илиев е най-подходящ за поста. Хубаво е да е ново име, въпреки че има подходящи и сред тези, които вече са били начело на тима. Чета, че Александър Димитров е вариант, но не ми се струва сериозно. Смътно го познавам, макар че сигурно има и визитка, и амбиции. Но как играчите ще имат респект от него?!“, коментира специалистът националния тим.

„Хубаво беше, че два български отбора влязоха в групите на Лига Европа, но дотам. Победата на ЦСКА срещу Рома не я броя, стойността ѝ се измерва само в пари. В София италианците излязоха с играчи, които едва ли скоро ще помиришат терен в евротурнирите. Вярно е, че в Рим завършиха 0:0, но тогава имаха огромен късмет. Най-хубавото за ЦСКА е, че Европа забеляза таланта на Антов. Но ще е грешка, ако сега избързат да го продадат. Много по-правилно е да изчакат още една година, когато хем цената му ще се вдигне, хем футболистът ще е натрупал повече опит и самочувствие. Лудогорец не взе и точка в своята група и това казва всичко. В шестте мача се видя колко е паднало нивото на отбора и явно в Разград трябва сериозно да поработят, за да си върнат класата“, заяви Кокала за представянето на тимовете ни в Европа.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Полиция разгони фирмено парти

Полиция се наложи да разпръсне фирмено коледно парти. Тържеството е включвало фургон за сервирани на напитки, неизвестен брой участници, съобщиха германските власти. сигналът е подаден от двама от гостите на "нелегалното коледно парти", което се е провеждало на територията на промишлено предприятие в град Квиршид, близо до границата с Франция. […]