Колекция от редки френски автомобили, бе намерени в стара плевня (ВИДЕО)

NetNews

В мрежата беше публикувано видео, заснето на територията на имението на френския инженер Пиер Херон. Колекцията на мъжа съдържа десетки класически автомобили от средата на миналия век, които той колекционира от 1965 до 1973 година.

Повечето превозни средства с години са покрити с прах и ръжда. Въпреки това, цялата колекция ще бъде разпродадена по време на търга, който ще се проведе като част от 24-те часа на Льо Ман през 2022 г.

Сред редките коли на колекционера са един от 15-те Talbot Lago T26 GSL от 1954 г., както и няколко модела на френската компания Delahaye от 1948 г., сред които е и свръхрядкият кабриолет El Glaoui.

Освен това в колекцията на Пиер Херон има испанско купе Hispano-Suiza Type 49 от 1928 г., което все още е запазено във фабрично състояние. С оглед на дългия престой всички автомобили се нуждаят от сериозно възстановяване. За най-скъпото возило организаторите на търга се надяват да получат над 200 000 евро. Вижте повече.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Йордан Терзийски, ПП: Изборът на председател на НС е тест за синхрона в опозиционната коалиция

Има ново мнозинство около ГЕРБ, ДПС, „Възраждане“ и Тошко Йорданов има два много сериозни теста пред себе си – да издигне кандидат за председател на Народното събрание и вота на недоверие довечера. За нас единственият достоен кандидат е Никола Минчев. Това заяви в студиото на „Денят започва“ Йордан Терзийски – […]