Комисията „Магнитски“ отложи първото си заседание неизвестно за кога

NetNews

Заседанието на временната комисия "Магнитски" в парламента е отложено за друга дата, без да се посочва коя. Това трябваше да е първото заседание, на което депутатите да изслушат служебния финансов министър Асен Василев, съобщи БНР.

В началото на юни Съединените щати наложиха санкции на трима български граждани по закона "Магнитски" за "значителната им роля в корупцията в България".

Санкционирани бяха бизнесмените Васил Божков и Делян Пеевски. Третият, посочен от финансовото министерство на Съединените щати, е Илко Желязков – към момента на санкциите бивш заместник-председател на Държавната агенция за технически операции и заместник-председател на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства.

Посочени бяха още трима български граждани – бившият заместник-министър на икономиката Александър Манолев, бившият директор на Държавната агенция за българите в чужбина Петър Харалампиев и бившият секретар на агенцията Красимир Томов. Те, според документите, са "участвали в корупционни действия, подкопали законността и доверието на българската общественост в демократичните институции".

След тези съобщения Министерството на финансите и ресорната му Национална агенция за приходите предприеха редица действия, за да установят свързани физически и юридически лица и публикуваха няколко списъка. Не липсваха и обжалвания от засегнати от санкциите.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Манчестър Юнайтед свали цената на Лингард, Уест Хам потрива ръце

Надеждите на Уест Хам, че може да привлече Джеси Лингард за постоянно, са се увеличили, след като Манчестър Юнайтед е свалил цената на играча. Според "Дейли Експрес" желаната сума е намалена от 30 на 20 милиона паунда. Лондончани вече изразиха желанието си да купят Лингард, който през втората половина от […]