Компания на Дерипаска заведе дело срещу мощен австрийски концерн

NetNews

Компанията Rasperia Trading Limited собственост на бизнесмена Олег Дерипаска е завела дело в съда в Клагенфурт срещу австрийския строителен концерн Strabag, в който компанията притежава 27,8% дял, поради несъгласие с решенията на събранието на акционерите.

В средата на март, на фона на събитията в Украйна, други акционери „преустановиха сътрудничеството“ с Rasperia, а на 8 април Дерипаска попадна под санкциите на ЕС.

По време на извънредното събрание на акционерите на 5 май Rasperia беше лишена от право на глас, бяха спрени и изплащането на дивиденти, а от поста беше освободен Томас Бул – член на надзорния съвет на концерна от Rasperia. Председателят на надзорния съвет на Strabag SE и бивш канцлер на Австрия Алфред Гузенбауер заяви, че концернът „напълно спазва санкциите на ЕС“. Rasperia настоява за обезсилване на решенията на извънредното общо събрание на акционерите.

Strabag заяви, че групата е „добре подготвена за съдебния спор“.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Лена Бориславова: Дипломатите ни работят за защита на интереса ни в Северна Македония

Дипломатите ни работят за защита на интереса ни в Северна Македония. Търсим широк консенсус. Това заяви Лена Бориславова след края на коалиционния съвет. Тя разкри, че другата основна тема е била законодателната програма на коалицията и планираните реформи. До края на месец юни трябва да мине актуализацията на бюджета. Управленската […]