Конашенков: Руските сили унищожиха завод за боеприпаси до Киев

AdminNetNews

Руските въоръжени сили унищожиха завод за боеприпаси близо до Киев, съобщи говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков, цитиран от Ройтерс.

„Високоточни ракети, изстреляни от въздуха, унищожиха тази нощ завод за боеприпаси близо до град Бровари в Киевска област“, каза Конашенков.

По-рано кметът на града, Игор Сапожко, пусна онлайн съобщение, в което съобщи, че ракетно нападение, извършено в ранните часове днес, е причинило щети на инфраструктура в града, но не даде подробности.

Според говорителя на руското министерство на отбраната оперативната и тактическата авиация е унищожила 68 украински военни обекта, съобщи ТАСС.

„Сред тях са два локатора за наблюдение и насочване на С-300 в районите на Крива Лука и Красноармейск и една зенитно-ракетна система „Оса АКМ“ в района на Северодонецк, шест склада за ракетно-артилерийско въоръжение и гориво“, каза той.

Конашенков допълни, че при руските действия са загинали повече от 50 украински военнослужещи, унищожени са седем бойни машини на пехотата (БМП) и БТР-а, както и 14 бронирани автомобила, предаде БТА.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

БСП предлага необлагаем минимум и преизчисление на пенсиите

„БСП няма да се отметне от нито една своя позиция, защото всяка една защитава националните интереси на България.“ Това заявиха на среща с актива на БСП от всички общини в Плевенска област зам.-председателят на парламентарната група на БСП и председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Иван […]