Кондори потрошиха къщата на американка

NetNews

Гигантските калифорнийски кондори се срещат рядко, но не и в дома на Синда Микълс, пише novini.bg.

Между 15 и 20 от огромните птици, които са застрашен вид, неотдавна си харесали къщата на американката от Тъхечапи и я направили почти на пух и прах.

Дъщерята на Микълс Шона Кинтеро от Сан Франциско започна да публикува снимки на пакостливите шумни гости в Туитър. Пред в. "Сан Франциско кроникъл" тя каза, че се появили край дома на майка ѝ миналия уикенд.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">I can't wait for this to become a Pixar movie. <br>“They still haven’t left. It sucks but also this is unheard of. There’s only 160 of these (condors) birds flying free in the state &amp; a flock of them decided to start a war with my mom.”<a href="https://t.co/PdBquIyVMY">https://t.co/PdBquIyVMY</a></p>&mdash; Bonnie Burton (@bonniegrrl) <a href="https://twitter.com/bonniegrrl/status/1390401434919706627?ref_src=twsrc%5Etfw">May 6, 2021</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Птиците потрошили верандата, унищожили покривалото на джакузито на двора, разкъсали декоративни флагчета и фигури в градината на дома ѝ. Саксиите с цветя на верандата били съборени, парапетите – одраскани и навсякъде имало следи от екскрементите им.

"Тя е разтревожена, но и силно впечатлена и знае, че това е необичайно преживяване", каза Кинтеро за майка си.

От службата за опазване на околната среда, която има програма за опазване на застрашени видове, написаха в Туитър, че къщата на жената е в исторически хабитат на кондорите и съветват Микълс да се опита да прогони безопасно птиците, като им повишава тон, пляска с ръце или ги пръска с вода.

През 80-те години калифорнийските кондори почти изчезнаха, малкото останали птици бяха настанени в зоопаркове, за да се размножават под наблюдение. Днес в дивата природа вече живеят няколкостотин птици.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Екатерина Захариева: Няма как да бъдат изчегъртани 850 000 избиратели на ГЕРБ

"Нашите служби и прокуратурата имат основателни съмнения за руска намеса в съмнителни взривове през последните години в България", това каза в предаването "Офанзива" по Нова нюз Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи в оставка. Тя допълни, че подобно разследване тече и в Чехия и се очакват резултати от […]