Костадинов: От вчера нямаме правителство

NetNews

Българите в Украйна ми казаха, че чакат руските сили да ги освободят, добави лидерът на „Възраждане”
„84% от българските избиратели не желаят да се предоставя военна помощ за Украйна. Какъв по-голям аргумент от това да слушаме собствения си народ? Ако ще се върви срещу народа, правителството да подаде оставка. Ние и сега изпращаме оръжия. Дали ще дадем оръжия, или ще ремонтираме такива – каква е разликата? Не сме изпратили и една стотинка за българите в Украйна, а продължаваме да финансираме войната на един фашистки режим”. Това каза в ефира на „Твоят ден” лидерът на ПП „Възраждане” Костадин Костадинов във връзка с решението за оказване на военнотехническа помощ за Украйна.

„От вчера нямаме правителство, а хора, които получават инструкции от американското посолство и са секретарки на американската посланичка“, добави той.

Костадинов е категоричен, че единствената роля, която България трябваше да заеме в този конфликт, е на посредник.

„Не трябва да разгаряме войната, заемайки страни. Можеше Петков, вместо да сервилничи пред Зеленски, да му се обади, както и на руските колеги, и да предложи среща. Историческият враг на Русия и Украйна – Турция, е посредник”, каза още той.

По думите му украинският режим, в продължение на години, тероризира българите в Украйна.

„Когато бях там и бях предаден от тези нацистки предатели, чух от наши сънародници: „Чакаме руските войски да дойдат да ни освободят”, уточни той.

На въпрос как ще коментира зверствата в Буча и други украински градове, Костадинов отговори така: „Какво видяхме в Буча? Трупове, които започват да се движат и да се изправят”, добави лидерът на „Възраждане”.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Легендарен треньор каза край на кариерата си

Мениджърът на английския Уотфорд Рой Ходжсън бе удостоен със званието Командор на Ордена на Британската империя (CBE) за заслугите си към футбола. 74-годишният специалист получи медала си от херцога на Кеймбридж принц Уилям на церемония в Бъкингамския дворец. След края на тържеството Ходжсън каза, че ще напусне поста си при […]