Костадин Ангелов: Няма логика „Александровска“ да е пред катастрофа

NetNews

"При първите сигнали за нередности в болница "Лозенец" те са влезли в Министерството на здравеопазването, сега служебното правителство изнася данните. Изпълнителна агенция "Медицински надзор" са видели нередности в документите и са предприели действия по законовия ред".

Това заяви в „Неделята на NOVA” бившият министър на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

Той информира, че над 1050 са чакащите за трансплантации в България.

Според бившия здравен министър д-р Кацаров се стреми да дискредитира името му и потвърди че никога не се е обаждал на никого в Националния център за управление на трансплантацията.

"Проблемът с трансплантациите е многогодишен. Увеличихме заплащането на хората, проведохме обучения, а д-р Георги Деянов влага цялото си сърце да се подобри положението с трансплантациите",

Проф. Ангелов припомни, че Министерство на здравеопазването не е разследващ орган, цялата информация за нередности са изпратени при компетентните по тези въпроси институции.

"Проверката на "Александровска" болница беше наказателна акция, не проверка", категоричен бе медикът.

Той добави, че никакво напрежение не е имало между него и доц. Оскар, а дълговете в "Александровска" са намалели, заплатите се изплащат навреме и няма логика в твърденията, че лечебното заведение е пред катастрофа.

"Виждам само цел да се урони престижа ми", констатира бившият здравен министър.

Той добави, че дълговете на лечебните заведения в България са над 600 млн. лева, а твърдения за точене на Здравната каса трябва да се доказват, иначе са медийна пропаганда.

Относно ситуацията с COVID пандемията проф. Костадин Ангелов е оптимист, защото сега болниците са по-подготвени по отношение на вируса, но е песимист заради новото управление на кризата.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Консерваторите водят убедително на регионалния вот в Германия

Германските консерватори водят убедително на изборите в Саксония – Анхалт, съобщи Дойче Веле. Регионалният вот е важен тест преди парламентарните избори. Управляващите гледат на победата като знак за нагласите на избирателите. Основен конкурент на групата са националистите. Дори при победа обаче, те трудно ще намерят мнозинство в местния парламент. Премиер […]