Костадин Костадинов: „Възраждане“ ще бъде парламентарно представена партия

NetNews

"Възраждане" ще бъде парламентарно представена партия, защото така нареченият "патриотичен вот" не е представен в парламента и се заговори за нуждата от обединение на патриотите. Това каза в "Денят започва" Костадин Костадинов, лидер на партия "Възраждане".

Според него това обединение вече е факт под знамето на "Възраждане".

Костадин Костадинов прогнозира, че ВМРО и НФСБ ще бъдат "изхвърлени" на следващите избори не само от парламента, но и от българската политика като цяло.

Върховният касационен съд отхвърли искането на прокуратурата за заличаване на регистрацията на партия "Възраждане". Решението е окончателно.

Прокуратурата не успя да докаже тезата си, че при учредяването на тази партия са допуснати сериозни нарушения като вписване на учредители, които са починали преди събранието или пък не са били в България към датата на този форум.

Партията на Костадин Костадинов в същото време отказа в коалиция с ВМРО и НФСБ и ще отиде на изборите сама.

"Доказателствата, които представихме в съда, свидетелските показания на членове на партията, присъствали на учредяването ѝ през 2014 година в Плиска, доведоха до решението на ВКС", посочи Костадин Костадинов.

"Наши учредители, които бяха свидетели на прокуратурата, защото ние изискахме само тези, които вече са разпитвани от ДАНС да повторят своите показания, казаха как са били притискани, заплашвани и манипулирани от агентите на ДАНС за това, че ако те не се откажат от своите подписи, ще им бъдат повдигнати обвинения за лъжесвидетелстване, могат да бъдат уволнени от работа, за това, че може да им се изискат предсрочно някои кредити. Имало е много сериозен натиск", отбеляза Костадин Костадинов.

Той добави, че предварителната информация, включваща абсолютни лъжи, е пусната до всички и е била тиражирана от всички медии, включително и националните. В съда доказателства за мъртви души сред учредителите не са били предоставени, същото се отнася и за хората, които според тази информация, са били в чужбина.

Лидерът на партия "Възраждане" коментира и отказа да влязат в коалиция с ВМРО и НФСБ, като подчерта, че е поради факта, че добре познават хората в тази партии.

По думите му всякакви политически коалиции с формации, управлявали държавата през последните 6 години, са невъзможни.

"Много често срещана грешка е да се критикува само голямата управляваща партия. Истината е, че зад широкия гръб на Борисов се криеха доста успешно малките му коалиционни партньори, които играеха много двойствена роля", каза още Костадин Костадинов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Сбогуват се с Лорина Камбурова на 6 юни във Варна

Близките и приятелите на Лорина Камбурова ще се простят с нея на 6 юни, неделя, в черквата "Свети Никола" във Варна. Опелото ще бъде там от 12.30 ч, съобщиха нейни роднини. 29-годишната актриса така и не дочака трансплантация във Виена. Тя си отиде на 27 май в Москва заради белодробно […]