Крематориумите не смогват

NetNews

Собственици на погребални бюра в източната германската провинция Саксония заявиха, че местните крематориуми достигат границата на своя капацитет заради броя на смъртните случаи там, свързани с коронавируса. Според председателя на местната асоциация на собствениците на погребални бюра Тобиас Венцел, членовете на сдружението са обезпокоени по-специално за времето около коледните празници. Той уточни, че срокът за чакане телата да бъдат кремирани се е удвоил от 5 на 10 дни.

Венцел добави, че не е удачен вариант телата на мъртвите да бъдат извозвани извън провинцията или през границата в съседна Чехия.Саксония регистрира непропорционално висок дял от всички починали от КОВИД-19 в Германия – 2409 души от началото на пандемията, което е почти една десета от общия брой.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Утре вечер е благотворителният спектакъл "Българската Коледа"

Традиционният благотворителен спектакъл „Българската Коледа“ ще бъде излъчен на 25 декември. Зрителите на Българската национална телевизия и слушателите на Българското национално радио ще могат да видят и чуят повече за благородната кауза, която помага на стотици български деца. За 18-а поредна година в празничната коледна вечер от сцената на Народния […]