Кремъл взе решение да нападне още една държава

NetNews

Русия ще направи опит да отвори нов фронт срещу Украйна от Молдова, предаде The Times, цитирайки украински военни източници. Успешно превземане на страната ще позволи на руския агресор да атакува Одеса от още един фронт и по този начин ще откъсне Украйна от Черно море.

Има много индикатори, сочещи, че в скоро време може да има атака срещу Молдова, която има само 3250 войници в армията си. „Смятаме, че Кремъл вече е взел решението да атакува Молдова. Съдбата на Молдова е много решаваща. Ако руснаците поемат контрол, ние във военно отношение ще бъдем по-лесна мишена и заплахата за Украйна ще бъде екзистенциална“, каза източникът.

Напрежението вече се усеща в Приднестровието след поредица от мистериозни експлозии, за които бяха обвинени „терористи“. Приднестровието граничи с Югозападна Украйна и е под контрола на проруски сепаратисти. Самоотцепилият се район не е признат международно. Западните анализатори смятат, че целта на Кремъл е да създаде сухопътен мост от Русия по крайбрежието на Украйна до Приднестровието, отрязвайки Украйна от Черно море. Русия може да стигне дори по-далеч, опитвайки се да превземе цяла Молдова, която не е член на НАТО. Молдова, една от най-бедните страни в Европа, се бори с големия приток на бежанци и икономическите последици от пълномащабната война, която руската армия започна срещу Украйна на 24 февруари.

Според украинското разузнаване руската армия планира десантна операция в Тираспол, административен център на Приднестровието. Смята се, че 1500 руски войници вече са там. За руските войски обаче има един голям риск – за да бъдат прехвърлени от Крим до Приднестровието, те трябва да преминат през украинското въздушно пространство. Очаква се руснаците да създадат претекст за интервенция в Молдова, което да съвпадне с честванията на 9 май и военния парад по случай Деня на победата, и за който ще бъдат обвинени украинците. На 7 април молдовското правителство забрани показването на руски военни символи, ход, тълкуван в Москва като знак, че Молдова стреми да противодейства на руското влияние в страната. В Москва вече се говори, че в Молдова има „потисничество срещу рускоговорящото население“. Такава лъжа беше използвана, за да се оправдае и войната срещу Украйна.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Бензема е велик, но какво направи Куртоа за титлата на Реал Мадрид? (ВИДЕО)

Всички побързаха да дадат „Златната топка“ на Карим Бензема и по всяка вероятност той я заслужава най-много. Но колко от вас се запитаха за представянето на останалите играчи в Реал Мадрид и в частност това на вратаря – Тибо Куртоа? Убедени сме, че са прекалено малко от вас. От испанската […]