Кремъл призова: Въздържайте се от гръмки думи за предстояща световна война

NetNews

Говорителят на Кремъл призова към въздържане от „гръмки и страшни думи“ за заплахата от световна война след визитата на Нанси Пелоси в Тайван, предаде ТАСС.

Същевременно говорителят Дмитрий Песков окачестви посещението в Тайпе на председателката на Камарата на представителите на САЩ като „чиста провокация“, която по думите му изобщо не е „в подкрепа на свободата и демокрацията“.

„Никакви политически цели не трябва и не могат да да се постигат с такива провокационни ходове“, подчерта той.

Песков добави, че не са предвидени допълнителни контакти между президента Владимир Путин и китайския държавен глава Си Дзинпин във връзка с последните събития около Тайван. Говорителят на Кремъл потвърди, че Русия поддържа политиката за „един Китай“, което е добре известно на Пекин, и безусловно подкрепя „обмислените и балансирани стъпки на Китай“ да опазва и укрепва своя суверенитет.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Папата: Истината за взривовете на пристанището в Бейрут не може да се скрие

Истината за взрива на пристанището в Бейрут не може се скрие, каза днес папа Франциск в навечерието на втората годишнина от колосалната експлозия, отнела живота на най-малко 125 човека, ранила хиляди и сринала цели квартали на ливанската столица, предаде Ройтерс. „Мислите ми са насочени към семействата на жертвите на това […]