Криза във Федерацията! Милорад Додик настоява за оставката на Джаферович

NetNews

Сръбският член в колективното председателство на Босна и Херцеговина Милорад Додик съобщи днес, че е поискал от председателстващия на този висш държавен орган Шефик Джаферович да подаде оставка заради нарушаване на конституцията и действия в противоречие на правилника за работа, съобщи Танюг. Ако Джаферович не подаде оставка до следващото заседание, Додик ще повдигне въпроса за смяна на бошнячкия член на председателството като точка в дневния ред.

„Джаферович отива на международни форуми и излага своето лично мнение вместо да изразява съгласуваните становища на председателството“, заяви Додик пред журналисти след заседание на председателството на Босна и Херцеговина. По думите на Додик за него, като член на председателството на Босна и Херцеговина, това е неприемливо и нарушаването на конституцията е станало обичайна практика на другите двама членове на председателството.

„Поисках оставката на Джаферович. Той може да прави всичко, което говори, като активист на Партията на демократичното действие, която действа антидейтънски, но не бива да прави това от името на председателството“, заяви още Додик.

Наскоро Джаферович без решение на председателството на Босна и Херцеговина посети Ню Йорк, където говори на заседанието на Съвета за сигурност на ООН за ситуацията в Босна и Херцеговина.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Пясъчна буря затвори училища и държавни учреждения в Техеран

Училища и държавни учреждения в Техеран и на други места в Иран бяха принудени да затворят днес заради поредната пясъчна буря, покрила иранската столица, предаде иранската държавна телевизия, цитирана от Асошиейтед прес. В съобщението се казва, че качеството на въздуха е изключително влошено поради високото ниво на запрашеност. Това е […]