Арестуваха четирима каналджии край Свиленград, докато прекарват 24 афганистанци

NetNews

Районната прокуратура в Хасково задържа и обвини четирима мъже в трафик на хора и подпомагане на 24 граждани на Афганистан да преминат през страната ни след влизането им от Турция у нас, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. Случаят е бил разкрит на 25 февруари в свиленградското село Генералово.

Служители на "Гранична полиция" установили група от 24 граждани на Афганистан – мъже, между които имало шест малолетни и непълнолетни деца. Те се били настанили в къща в селото. Незабавно били извършени действия по разследването под надзора на прокуратурата.генералово

Няколко часа по-късно е било установено, че С.К. /22 г./ и Д.К /22 г./ са осигурявали храна и вода на чужденците, а другите двама обвиняеми – Д.А. /23 г./ и С.Д. /52 г./ трябвало да ги транспортират с автомобили до София.

Събрани са доказателства, че гражданите на Афганистан са били прекарани нелегално от каналджия, на когото платили между 3 000 и 5 000 евро за всеки един от тях, за да стигнат до София, допълниха от прокуратурата. Оттам уточниха, че четиримата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, а действията по разследването продължават.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кола се преобърна в коритото на реката в Хасково

Лек автомобил Opel с хасковска регистрация е паднал по таван в коритото на реката в Хасково, малко след моста до "Лебеда", съобщи регионалната медия Haskovo.net. Пътната злополука е станала около 11.00 часа в съботния ден. По свидетелски данни на минувачи, в колата, която се е преобърнала, е имало двама души […]