Арестуваха шестима, пласирали наркотици около училищата в Бургас

NetNews

В резултат на едноседмична специализирана полицейска операция в Бургас за притежание и разпространение на наркотици в районите около учебните заведения са задържани шестима мъже, съобщиха от МВР. По случаите са образувани три бързи производства и три преписки. Повдигнати са обвинения от Районна прокуратура – Бургас.

Най-характерните случаи са свързани със:

– задържането на 29-годишен криминално проявен карнобатлия в близост до училище „Петко Росен” в к-с „Меден Рудник”, у когото служителите от Четвърто Районно управление – Бургас намерили и иззели пликчета с метамфетамин и марихуана и електронна везна. Мъжът е задържан за срок от 24 часа, като по случая е образувано бързо производство.

– задържането на 41-годишен криминално проявен бургазлия, спрян за проверка около 20.40 ч. на 23.01.т.г. в района до бл. 60 на бул. „Струга” в к-с "Братя Миладинови", докато управлявал лек автомобил Opel Astra с чуждестранни регистрационни номера. След тестване за употреба на алкохол и наркотици, втората проба се оказала положителна за употреба на метамфетамин, но водачът отказал да даде кръв за химичен анализ. На водачът е съставен акт по Закона за движение по пътищата и са свалени регистрационните табели на автомобила. При извършена проверка на лекия автомобил, под предната лява седалка е намерен газов пистолет с три боеприпаса към него и найлоново пликче със зелена тревна маса /канабис/. Водачът е задържан за срок от 24 часа.

При паралелно течащите проверки за шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества са установени общо девет случая. Водачите са на възраст от 20 до 41 години. Шест от тях са установени да шофират след употреба на метамфетамин. Двама – 20-годишен мъж от Сливен и 27-годишен бургазлия шофирали след употреба на канабис, а един 31-годишен сливенчанин, управлявал лек автомобил Toyota Avensis, със сливенска регистрация, след употреба на амфетамин и метамфетамин.

В един случай водачът на автомобил отказал да бъдат тестван за употреба на наркотици, като е санкциониран с глоба в размер на 2 000 лв. и отнемане на свидетелството за правоуправление за срок от 2 години.

За седмицата служителите от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас са провели специализирана полицейска операция по безопасност на движението, включваща няколко направления: спазване на изискванията за скоростен режим, съблюдаване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и отнемане предимството на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки.

На територията на Бургас са констатирани 732 нарушения на скоростта. В пет случая превишената скорост е над 50 км/ч върху допустимата – водачите ще бъдат санкционирани с лишаване от правоуправление и парична глоба, следваща законовите указания за надвишената скорост. Неправоспособните водачи са двама. С глоба в размер на 30 лв. са санкционирани 14 велосипедисти, като две са основните нарушения, извършвани от тях: управление на велосипед без оборудване и преминаване през зони за пешеходци без велосипедиста да избутва велосипеда /най-вече ул. Александровска” и ул. „Богориди”/. За непреминаване на указаните за целта места за седмицата в Бургас са санкционирани 18 пешеходци, а за преминаване на неразрешаващ /червен/ светофарен сигнал са санкционирани четирима водачи.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Верижна катастрофа е станала на пътя Пловдив – Карлово

Верижна катастрофа между четири автомобила е станала на пътя Пловдив – Карлово след разклона за село Горна Махала, съобщи „Фокус“, позовавайки се на очевидци. Автомобилите се намират в пътното платно в посока Карлово. Няма пострадали при инцидента, нанесени са само материални щети. Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина