Българка бедства в защитено жилище в Германия

NetNews

Българска майка бедства в защитено жилище в Германия и не може да се прибере с детето си след серия заплахи и физически тормоз от мъжа ѝ. 32-годишната Ивелина Маринова е настанена в защитено жилище и 10 дни чака властите да издадат паспорт на едногодишното ѝ дете, с който да може да се прибере в у нас.

Системен побой и заплахи – това било ежедневието на Ивелина Маринова от една година. Всичко запознало след раждането на детето ѝ в Германия. Негов баща бил мъж от албански произход, с когото Ивелина живеела от няколко години, съобщава Нова тв.

Защитената къща се намира в град Залцгитер – на 250 км от столицата Берлин. Ивелина подава молба до посолството ни за издаване на временен паспорт на детето, за да се прибере в България. Всички родителски права са на нейно име. Мъжът, който е баща на детето не е припознал сина си, видно от акта за раждане. След подаване на необходимата молба по електронен път от посолството поканили Ивелина да получи паспорта, но жената няма средства, за да напусне защитената къща.

Майката на бедстващата Ивелина също е в безизходица. А властите в Германия започнали да притискат Ивелина, че ще ѝ вземат детето, тъй като била самотна майка.

При запитване към външно министерство, от там отговорят, че и двете ни служби – в Берлин и Мюнхен са реагирали веднага при подаване на сигнала от страна на българската гражданка и нейната майка с искане за издаване на временен паспорт на малолетното ѝ дете и са готови да окажат необходимото съдействие.

Германската полиция била потвърдила, че българската гражданка няма пречка да напусне Германия заедно с детето. От посолството и консулствата потвърдиха казаното от Ивелина Маринова, че нямат практика да предоставят средства или да осигуряват транспорт на бедстващи български граждани в чужбина, но е отправено запитване до организацията, която поддържа социалния дом, където е настанена жената, дали местните социални служби могат да финансират пътуването ѝ до Берлин и връщането ѝ в България със сина ѝ. Към момента нямало отговор на запитването.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Само 20% от българите искат еднопартийно управление

Само 20% от избирателите предпочитат еднопартиен кабинет, показват данните от социологическо проучване, финансирано и реализирано съвместно от bTV и „Маркет линкс“. 38% от всички имащи право на глас изразяват предпочитания към формат на надпартийно управление след изборите – програмно или експертно правителство. 17% от респондентите са на мнение, че след […]