Бърза помощ отказа преглед на пострадало дете

NetNews

Спешни медици от Разлог отказаха преглед на 4-годишно дете след тежко падане от колело, съобщава bTV. За това сигнализира бащата на пострадалото момче, което се оказало със спукване на лъчева кост.

Според лекарите случаят не бил спешен, а детето трябвало да бъде прегледано най-напред от личния лекар. Бащата звъннал първо именно на личния лекар, който обаче в този момент бил на домашен преглед в друго село и щял да се забави. По тази причина семейството решило да потърси помощ в Спешния център в Разлог, откъдето обаче отказали преглед.

От Спешна помощ оправдават отказа си с неотложна работа в този момент, както и с мотива, че в делнични дни отговорността била на личните лекари. Момченцето ще е с гипсирана ръка няколко седмици. В първия работен ден родителите му ще подадат жалба в прокуратурата срещу спешния екип, отказал да прегледа детето им.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Карадайъ изказа съболезнования по повод смъртта на председателя на АЛДЕ

"С дълбоко прискърбие приех лошата вест за смъртта на председателя на партията АЛДЕ Ханс ван Баален. Либералната общност загуби един истински либерал, либерал по душа." Това написа във Фейсбук председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. "В лицето на Ханс Движението за права и свободи винаги срещаше подкрепа и разбиране. Той беше […]