В Бургас разбиха схема за внос на луксозни автомобили

NetNews

Схема за избягване на мита и ДДС при внос на луксозни автомобили е била разбита в България. Превозните средства са били описвани като катастрофирали, наводнени и ударени от градушка.

За целта са били прилагани дори и снимки, но митническите служители в Бургас установили, че на автомобилите им няма нищо. Превозните средства са внасяни от САЩ и Канада, като цената, с която ги декларирали била 10 пъти по-ниска от реалната.

От Агенция "Митници" са установили общо 29 сходни случая. Извършва се проверка и на този етап не се съобщава кои са изпращачите и кои получателите.

"Разкриването на схемата започва при задържането на три луксозни леки автомобила, обявени като катастрофирали и със занижена митническа стойност, която не съответства на техническото състояние, реално на автомобилите, като по този начин е установено неплащане на ДДС и мито в размер на 20 000 лева", обясни Катя Куцарова от дирекция "Южна морска" към Агенция "Митници", цитирана от Българската национална телевизия.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Арестуваха бащата, изхвърлил бебето си в кофа за смет в София

Бащата на бебето, чието тяло беше намерено в кофа за боклук в столицата, е бил задържан от полицията, съобщи телевизия Bulgaria ON AIR. Тялото беше открито в следобедните часове в контейнер на кръстовището на ул. „Три уши" и „Константин Величков", където е една от циганските махали в столицата. По първоначални […]