Задържа един от най- известните ъндърграунд герои в Пловдив

NetNews

Снощи малко преди 02.00 часа полицейски автопатрул спрял за проверка на улица“ Хр. Г. Данов“ лек автомобил „Фолксваген голф“ с пловдивска регистрация.

Зад волана бил 43 – годишния познайник на органите на реда под тепетата- Милен Шефкенов, който пътувал заедно с друг 52- годишен криминално проявен мъж по линия кражби.

В хода на работа полицейските служители установили, че водачът няма документи за самоличност и докато извършвали проверката, неговият спътник се опитал да се освободи от наркотик, който носел в себе си- изхвърляйки 2 хартиени плика, сгънати като писма, съобщи Блиц.

Последвал полеви тест на водача, който реагирал положително за употреба на кокаин. Двете лица незабавно били задържани .Имайки предвид криминалното минало на Шефкена, свързано с наркоразпространение, в условията на неотложност е предприет обиск в жилището на дилъра на улица „Михаил Такев“ .

В дома, където живее и семейството му- съпругата и двете му деца, са намерени евро и левови банкноти с различен номинал, електронна везна и над 14 дози кокаин. Видно от експертната справка иззетото количество кокаин е 200 грама.

Само преди няколко месеца Шефкена е освободен от затвора, където е излежавал присъда, отново за притежание на наркотици. На наркопазара Шефкена е повече от 23 години.

С наркотърговия започва да се занимава още през 90-те, работейки за един от големите дилъри в града. След това влиза във война с местен "наркобарон", заминава за Холандия, където прекарва няколко години и след това отново се връща под тепетата.

По случая е започнато бързо производство, което се води под наблюдение на компетентната прокуратура.

Случаят е докладван на дежурен прокурор при Окръжна прокуратура гр.Пловдив, като в последствие на лицето Милен Шевкенов е повдигнато обвинение по чл.354А, ал.1 от НК, за държане на наркотични вещества с цел – разпространение.

Също така на лицето е повдигнато обвинение по чл.343Б, ал.3 от НК, за това, че управлява МПС под въздействието на наркотични вещества. Лицето Милен Желязков Шевкенов е приведен в ОС „ИН“ – Пловдив за срок до 72 часа.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Домашно куче нахапа 3-годишно дете в Кубрат

3-годишно дете от Кубрат е било нападнато от домашно куче на улицата, съобщиха от Областната дирекция на МВР, цитирани от DarikNews. Инцидентът е станал в следобедните часове вчера. Кучето, собственост на 49-годишен мъж, напуснало границите на имота и ухапало по тялото и дясната ръка момиченцето. След оказана медицинска помощ пострадалото […]