Изхвърлиха десетки контейнери с кръвни проби до детска градина във Варна

NetNews

Десетки контейнери с кръвни проби са изхвърлени до контейнер за отпадъци на ул. "Жолио Кюри" във Варна в близост до детска градина, съобщи Varna24.bg, цитирайки споделена публикация в групата "Видяно и чуто във Варна".

"Това е до детска градина "Звездичка", ул. "Ж.Кюри". Мога само да гадая дали са от близкия мед. център. Мисля всички виждате, с какво са пълни тези спринцовки…..коментарите оставям на вас. Продължението е …преди мен още са звъннали на 112 и още в 17.30 часа мястото е оградено и е отишла полиция. Браво за бързата реакция", гласи коментар в групата от вчера.

“Това са вакутейнери с кръв. От някоя лаборатория са. Опасен биологичен отпадък. Има специализирани фирми, които ги унищожават в екарисаж. Цената се определя според килограмите на отпадък. Това, което е на снимката е отвратително безобразие", гласи един от коментарите под публикацията.

"Отпадъците са вероятно на Кардологичната клиника и Мед. център, който е на гърба на Детската градина на ул. "Дрин"1, гласи друг от коментарите.

По случая вече са се сезирали институциите. Ето какво се посочва в съобщение до Varna24.bg от РИОСВ-Варна:

На 13 януари в 17:15 ч. в РИОСВ-Варна постъпи сигнал по "Зелен телефон" за изхвърлени игли и амбулаторни ампули пълни с кръв на ул. "Братя Георгиевич" №35, гр. Варна. Незабавно се организира и извърши съвместна проверка на място със служители на Община Варна и I-во РПУ при ОД на МВР-Варна.

При извършената на терен проверка се установи замърсяване на площ от около 1 кв.м с битови и биологични отпадъци, включващи епруветки със залепени етикети с имена, пипети, маски за еднократна употреба и стъклени вакутейнери пълни с кръв.

Дадени са предписания на кмета на община Варна за незабавно почистване на допуснатото замърсяване и предаване на отпадъците на лице притежаващо съответният документ съгласно Закона за управление на отпадъците.

РИОСВ-Варна ще сезира РЗИ-Варна за определяне произхода на биологичният отпадък и Районна прокуратура за установяване на извършителя и предприемане на всички необходими мерки съгласно екологичното законодателство.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Манолова одобрява новата дата за изборите

Седмицата отсрочка, която президентът даде на институциите, е тест за това дали са готови да застанат на страната на гражданите, които очакват честни и прозрачни избори. А оценката дали организацията дава възможност за прозрачни и честни избори, ще дадат хората като отидат да гласуват. Това заяви председателят на Гражданската платформа […]