На ГКПП „Гюешево“ арестуваха албанец, издирван за наркотрафик в Италия

NetNews

Съдът в Кюстендил наложи мярка за неотклонение "задържане под стража" на албанския гражданин B.A.

44-годишният чужденец е арестуван на 4 март на ГКПП "Гюешево" при влизане в страната. При извършена проверка е установено, че за него има съвпадение с данни за въведен сигнал в Шенгенска информационна система от Италия.

В.А. е обявен за международно издирване на основание Европейска заповед за арест, издадена от прокуратурата в град Флоренция, за участие в организирана престъпна група. В чужбина той е бил осъден на 8 години "лишаване от свобода" за трафик на наркотици и психотропни субстанции, от които следвало да доизтърпи около 3 години и 4 месеца.

От извършената експертна справка е видно, че представения от В.А. паспорт е истински, като по-рано чужденецът сменил фамилното си име S. на B.

Предстои провеждане на екстрадиционно производство спрямо задържания албански гражданин, издирван в Италия.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Toyota показа как ще изглежда следващото Aygo

Преди седмица ви показахме малък тийзър, който от японската компания пуснаха в интернет пространството, разкриващ част от формите на нов модел. Ето, че днес видяхме и повече снимки, както и малко повече информация за модела Aygo X Prologue, който все още е в концептуален вариант. Новото Aygo вече няма да […]