Нов удар за Митьо Очите

NetNews

Специализираната прокуратура експресно е внесла нов обвинителен акт срещу Димитър Желязков-Митьо Очите и още 12 души, съобщава „Флагман“.

Преди седмица Апелативният специализиран наказателен съд (АСНС) изненадващо прекрати съдебния процес за организирана престъпна група на Желязков за рекет, палежи и побои. Причината бяха неуредици около екстрадицията на Митьо Очите от Турция преди повече от две години и свързаните с нея обвинения към него.

Така делото се върна на етап досъдебно производство, което създаде предпоставки Димитър Желязков и още няколко души, които продължават да са под стража, да бъдат пуснати на свобода.

Както можеше да се очаква, прокуратурата спешно е направила корекции и е внесла нов обвинителен акт на 18 юни. Така Желязков и останалите 12 човека отново придобиват статут на подсъдими.

Очаква се Специализираният наказателен съд (СНС) да насрочи разпоредително заседание.

Процесът срещу Митьо Очите и компания претърпя няколко провала. Миналата година дори се оказа, че съдебен заседател е клиент на единия от адвокатите. Това пак предизвика рестарт на процеса.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Президентството за видеото с Узунов: Отстраняването от работа на невинен човек не е в полза на никого

Президентът Румен Радев няма да уволни секретаря си по правни въпроси – Пламен Узунов, след изтеклото видео на Узунов от среща с бившия шеф на столичната митница Петко Петков. Позицията на президента идва в отговор на запитване от журналиста Сашо Диков. „Манипулативните внушения по отношение на секретаря по правни въпроси […]