Поредни опити за измама с фалшиви PCR тестове на „Дунав мост“ при Русе

NetNews

Поредни опити за измама с фалшиви PCR тестове разкриха гранични полицаи на "Дунав мост" при Русе. Случаите са от 29 декември, но не са свързани помежду си, предаде Българската национална телевизия.

С разлика от около 4 часа с измама са опитали да влязат в Румъния двама мъже. Те са използвали изтеглени от интернет бланки. Софиянец е показал на смартфона си документ, според който има отрицателен резултат на теста за COVID-19. Смесеният българо-румънски екип на "Гранична полиция“ обаче се е усъмнил в истинността му и след като мъжът не е успял да докаже, че е минал изследването, е бил върнат обратно в страната ни.

Жител на Габрово пък е бил разпечатал бланка от тест, която след проверка е установено, че е подправена. Заради опита му за измама срещу него има образувано и досъдебно производство.

Това са поредни подобни случаи. При предходните по-рано този месец семейство от Разград и трима русенци не бяха допуснати в северната ни съседка, след като представиха фалшиви PCR тестове на българо-румънската граница на ГКПП "Дунав мост“ при Русе.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Владимир Путин поздрави световните лидери

Руският държавен глава Владимир Путин изпрати поздравления за правителствени ръководители, съобщи ТАСС. Руският държавен глава им честити Новата година. Сред поздравените е американският президент Доналд Тръмп. Поздравления са изпратени към лидерите на бивши съветски държави. Това са Абхазия, Армения, Азербайджан, Беларус, Казахстан, Киргизия, Молдова, Таджикистан, Туркменистан , Южна Усетия и […]