Приливната вълна отнесла рибаря край Камчия за секунди

NetNews

Колеги и приятели на загиналия рибар край Кричим се готвят за протест. До тук се стигна, след като приливна вълна от ВЕЦ-а над града уби човек. Мъжът беше няколко часа в неизвестност, но след издирвателна акция тялото му беше открито.

Очевидци твърдят, че огромно количество вода е пуснато от водноелектрическата централа и вълната погълнала 60-годишния мъж от Пазарджик. От НЕК обясниха, че изпускането на вода е извършено по график и не е било извънредно.

„До този инцидент се стигна по нелеп начин. Ние сме известявали колегите за тази вълна. Обвиняваме контролираното изпускане, защото няма никакво оповестяване. Нивото на водата се покача бързо, а тя е и изключително студена”, разказват рибари, цитирани от Trafficnews. "Ходим по реката много години, а сирена не се е чувала никога", казва Георги Георгиев.

„Вълната идва за 15-20 секунди и от глезените става до кръста. Водата е с температура около 4 градуса. Ботушите стават като бетонни блокчета и течението те повлича”, казва друг рибар.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

30% ръст на трафика на марихуана към Турция през България

Бум в трафика на марихуана за Турция през България. Дрогата тръгва обикновено от Албания, а страната ни е транзитна територия, разкрива "Нова телевизия". Пандемията, оказва се, е увелича потреблението на наркотици в световен мащаб. Особено на марихуаната. Само за последните 2 месеца на Югозападната ни границата са заловени количества на […]