Пробация за шофьора, влачил полицейски шеф в Рила

NetNews

Състав на Районен съд – Дупница одобри споразумение и наложи наказание „Пробация“ на шофьора, който при полицейска проверка през лятото на м.г. за джипове нарушители при лифта за Седемтe рилски езера не се подчинил на разпореждане и влачил с автомобила си полицейски шеф, част от екипа проверяващи. Решението на съда е окончателно, съобщи БНР.

Случаят е от 29 август 2020 година, когато в района на курорта „Паничище“ вървяла полицейска проверка за джипове, които карат туристи до Седемте рилски езера в нарушение на забраните.

При границата с Национален парк „Рила“ до лифтовото съоръжение Иван К. от Сапарева баня грубо нарушил обществения ред, като при управление на моторното превозно средство осуетил проверка от страна на началник отдела „Охранителна полиция“ при ОД на МВР Кюстендил комисар Васил Паргов. Това било съпроводено със съпротива – влачене на полицейския служител с автомобила, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост и цинизъм, пише в мотивите на съдебното решение.

Група колеги на шофьора нарушител и негови съграждани тогава организираха митинг пред РПУ в Дупница с искане шофьорът да бъде пуснат от ареста.

Проблемът с джиповете, които карат туристи и багаж в района на Седемте езера, не е решен. Очаква се и през предстоящия летен сезон да има нови нарушения, коментират планинари и природозащитници, често посещаващи района на Седемте езера.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Резултати и голмайстори от 1/8-финалите в Лига Европа

С изиграването на реваншите от 1/8-финалите в Лига Европа станаха ясни всички четвъртфиналисти във втория по сила европейски клубен турнир. В жребия в петък ще участват отборите на Манчестър Юнайтед, Славия Прага, Виляреал, Аякс, Динамо Загреб, Гранада, Арсенал и италианският Рома. Победителят в турнира печели директна квота за следващото издание […]